Universitats públiques

L’Icetazo: allò que CCOO, UGT i CSIF no et contaran

L’STEPV convoca una assemblea virtual el 12 de juliol a les 18.00

dimecres 07 juliol 2021 22:57 h

Si alguna cosa ha reiterat el TJUE al llarg d’aquests anys és que ni les oposicions massives ni les indemnitzacions són la solució adequada, perquè no signifiquen cap sanció dissuasiva per a l’administració infractora, ni cap compensació per al personal que ha estat en frau de llei.

Tanmateix, el ministre Iceta, en connivència amb els sindicats CCOO; UGT i CSIF, ens ofereix això mateix: més oposicions massives i indemnitzacions, si perds el lloc de treball.

En què consisteix l’acord

Si no vols incendis tala els arbres

Per acabar amb la interinitat de llarga durada el personal interí serà acomiadat als tres anys, si no està convocada la cobertura reglamentària o aquesta ha quedat deserta.

Els llocs de treball ja no podran ser coberts per una altra persona interina. D’aquesta forma, ni es protegeix les persones empleades públiques, ni el servei que es presta a la ciutadania.

Indemnitzacions amb molts peròs

Es declara el dret a percebre una indemnització però:

-Només per l’últim nomenament que hages tingut

-Et descomptaran la indemnització per finalització de contracte, si et correspon

-Fins a 18 anys i 2 mesos, la resta de temps no té compensació

-Si passats els 3 anys, et mantenen el nomenament fins a la resolució del procés selectiu, perquè aquest ja s’ha convocat, perds el dret a indemnització

Conseqüències desiguals dels incompliments

Si als tres anys no s’ha convocada la cobertura de la plaça:

-Les administracions públiques perden la possibilitat de cobrir-la amb personal interí

-Els responsables d’aquestes administracions poden incórrer en responsabilitat conforme a les normatives vigents, que, òbviament, no tipifiquen aquesta responsabilitat encara (i ja vorem si ho fan en algun moment).

-Perds el lloc de treball


Pla d’estabilització: més del mateix

És torna a crear un procés d’estabilització com el que ara estan executant algunes administracions. S’estabilitzen llocs i no persones.

El nou acord deixa clar que es tracta de convocatòries de concurs-oposició, amb un concurs del 40% de la valoració final on majoritàriament compte l’experiència. Però, a diferència dels processos actuals, ja no fa cap menció al temps prestat de servei en l’administració convocant, sinó en el cos, escala o categoria. La qual cosa suposa en greu pas enrere, si ho comparem amb les convocatòries actuals. Una altra galtada al personal interí. Aquest acord oblida la possibilitat de convocar concursos de selecció restringit; possibilitat recollida en el mateix EBEP (article 61.6).

Convoquem assemblea
De totes aquestes qüestions i de les possibles respostes que planteja STEPV parlarem en l’assemblea de personal interí de les universitats públiques valencianes que convoquem dilluns 12 de juliol a les 18 hores.

Pots unir-te fent clic a aquest link:

https://global.gotomeeting.com/join/840791237

O també des del teu telèfon si és compatible, polsant un dels números ràpids: +34 932 75 1230, 34932751230, 840791237#, amb el codi d’accés: 840-791-237

Etiquetat com a

universitats públiques

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR