Universitats públiques
L’Icetazo: allò que CCOO, UGT i CSIF no et contaran
L’STEPV convoca una assemblea virtual el 12 de juliol a les 18.00
Si alguna cosa ha reiterat el TJUE al llarg d’aquests anys és que ni les oposicions massives ni les indemnitzacions són la solució adequada, perquè no signifiquen cap sanció dissuasiva per a l’administració infractora, ni cap compensació per al personal que ha estat en frau de llei.
Tanmateix, el ministre Iceta, en connivència amb els sindicats CCOO; UGT i CSIF, ens ofereix això mateix: més oposicions massives i indemnitzacions, si perds el lloc de treball.
En què consisteix l’acord
Si no vols incendis tala els arbres
Per acabar amb la interinitat de llarga durada el personal interí serà acomiadat als tres anys, si no està convocada la cobertura reglamentària o aquesta ha quedat deserta.
Els llocs de treball ja no podran ser coberts per una altra persona interina. D’aquesta forma, ni es protegeix les persones empleades públiques, ni el servei que es presta a la ciutadania.
Indemnitzacions amb molts peròs
Es declara el dret a percebre una indemnització però:
-Només per l’últim nomenament que hages tingut
-Et descomptaran la indemnització per finalització de contracte, si et correspon
-Fins a 18 anys i 2 mesos, la resta de temps no té compensació
-Si passats els 3 anys, et mantenen el nomenament fins a la resolució del procés selectiu, perquè aquest ja s’ha convocat, perds el dret a indemnització
Conseqüències desiguals dels incompliments
Si als tres anys no s’ha convocada la cobertura de la plaça:
-Les administracions públiques perden la possibilitat de cobrir-la amb personal interí
-Els responsables d’aquestes administracions poden incórrer en responsabilitat conforme a les normatives vigents, que, òbviament, no tipifiquen aquesta responsabilitat encara (i ja vorem si ho fan en algun moment).
-Perds el lloc de treball
Pla d’estabilització: més del mateix
És torna a crear un procés d’estabilització com el que ara estan executant algunes administracions. S’estabilitzen llocs i no persones.
El nou acord deixa clar que es tracta de convocatòries de concurs-oposició, amb un concurs del 40% de la valoració final on majoritàriament compte l’experiència. Però, a diferència dels processos actuals, ja no fa cap menció al temps prestat de servei en l’administració convocant, sinó en el cos, escala o categoria. La qual cosa suposa en greu pas enrere, si ho comparem amb les convocatòries actuals. Una altra galtada al personal interí. Aquest acord oblida la possibilitat de convocar concursos de selecció restringit; possibilitat recollida en el mateix EBEP (article 61.6).
Convoquem assemblea
De totes aquestes qüestions i de les possibles respostes que planteja STEPV parlarem en l’assemblea de personal interí de les universitats públiques valencianes que convoquem dilluns 12 de juliol a les 18 hores.
Pots unir-te fent clic a aquest link:
https://global.gotomeeting.com/join/840791237
O també des del teu telèfon si és compatible, polsant un dels números ràpids: +34 932 75 1230, 34932751230, 840791237#, amb el codi d’accés: 840-791-237
Etiquetat com a
universitats públiquesComentaris
Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.