Comissió de seguiment de concertada

Reunió de la comissió de seguiment de la concertada

STEPV es reuneix en comissió seguiment concertada per tractar les resolucions que afecten a centres d’educació especial i a les unitats específiques en centres ordinaris.

dissabte 07 juliol 2018 07:19 h

Ahir dijous 5 es van tractar en reunió Comissió Seguiment de concertada dues resolucions que dicten les instruccions d’organització i funcionament pel que fa als centres d’Educació Especial i a les Unitats Específiques d’EE ubicades en centres ordinaris sostinguts amb fons públics.
A més s’ha tractat el punt de l’abonament dels mesos de juliol i agost als substituts del personal docent en pagament delegat.  Per altra part s’ha tractat la proposta que ens ha plantejat la conselleria i que afecta sobretot a les cotitzacions en la jubilació parcial dels treballadors del sector.
A la reunió han assistit tant el Director General de Política Educativa, Jaume Fullana, com el Director General de Personal i Centres, Ximo Carrión.
Respecte a les resolucions dalt esmentades STEPV ha ressaltat la importància d’ambdues resolucions i hem remarcat la importància de la tramitació del Decret d’Inclusió que segons el Director General esta en aquest moment en el jurídic consultiu per a la seva valoració. No obstant açò, el Sindicat ha fet les esmenes a les dues resolucions aportades per professionals de centres d’EE específics, (podeu consultar el document adjunt a la circular).
Seguidament el director de personal i centres ha abordat el tercer punt de l’ordre del dia passant a explicar la proposta a les organitzacions sindicals i patronals respecte a la jubilació parcial. El motiu d’oferir-nos aquesta proposta ve donada per les moltíssimes jubilacions parcials que estan havent anuals -al voltant d’unes 215 a l’any- i que suposen una cotització a la seguretat social tant del treballador/a rellevista com del jubilat/da parcial i que ha de resoldre l’administració abans que finalitze la vigència dels acords d’empresa col·lectius a 31 de desembre de 2018. (Recordem que aquests acords d’empresa van ser promoguts per STEPV-Iv abans que entrarà en vigor l’actual reforma de pensions).
La conselleria ens ha proposat doncs,  signar un preacord amb la resta d’organitzacions sindicals i patronals amb el següent redactat:
1.- Contracte de relleu general amb una cotització a la SS que assumeix l’Administració entre un 25% i un 50%.
Recordem que abans la reducció en l’anterior reforma de pensions era d’un 25% mínim i 75% màxim. Sols aquells treballadors que eren contractats directament com a indefinits i amb jornada completa tenien un màxim del 85%.
2.- Respectar el punt 3.2 de l’articulat de l’addenda de recol·locació signada el 13 de març de 2017. Que diu així: “En el cas que el professorat afectat cobrisca una jubilació parcial, serà contractat a jornada completa, assumint la conselleria les hores fins a completar la jornada”.
És a dir, mantenen sols en els casos que diu el punt segon, la cotització al 100% del rellevista i la reducció de jornada laboral de jubilat al 75% com marca l’addenda.
En un primer moment les organitzacions no han vist malament la proposta, ara bé en el nostre torn de paraula hem exigit que se’ns lliure via correu electrònic la proposta per escrit per estudiar-la i poder consultar als òrgans i serveis jurídics del Sindicat.
Segons el Director General interessa tindre signat aquest preacord abans que finalitze el mes de juliol pel tema de l’entrada en els pressupostos. Ens ha assegurat que ens lliurarà un esborrany de proposta a principis de la setmana que ve arran la demanda de STEPV-Iv.
A continuació s’ha tractat el punt de l’abonament dels mesos de juliol i agost als substituts en centres concertats. Senzillament el Director General ens ha comunicat que ens homologaran en aquest aspecte tal com marca l’acord d’interins signat el 2010,  és a dir el substitut que faça una substitució de llarga duració i amb contracte signat abans del 31 de desembre del curs escolar, la conselleria abonarà la substitució els mesos d’estiu. Recordem que l’administració està obligada per la sentència de Murcia que ha creat jurisprudència, a la web de privada teniu penjada la circular explicativa referent aquest tema i que us vam enviar el darrer 4 de juliol.
A continuació ens ha comunicat que l’aplicació es farà l’estiu de 2019 i no ara, atès que l’Ordre de Pagament Delegat està encara en Hisenda, i s’ha pogut desbloquejar per fi.  No obstant ens ha informat que no dóna temps per fer efectiu l’abonament de juliol i agost als substituts en aquest estiu, perquè l’ordre ha de retornar a la Conselleria d’Educació i continuar passant els tràmits legals que queden abans de ser publicada en el DOGV.
Aleshores hem aprofitat des del Sindicat per continuar exigint una millora de la negociació en el tema de les substitucions i arribar definitivament a un acord en el   tema abans de la publicació de l’Ordre.  A més a més entenem que açò simplement és un “parxe” que cobreix part de la problemàtica de les substitucions, però que no és ni molt menys la solució total que esperen els treballadors/res.
STEPV-Iv porta temps reivindicant en les reunions de CS arribar a un acord que done resposta a tot el tema de les substitucions no sols a una part -la que afecta als contractes d’interinatge-. S’ha de donar solució definitiva i aturar les retallades que continuem patint els treballadors del sector a l’estar de baixa. L’administració vulnera completament el Conveni VI i continuen aplicant-nos el famós “Decret Vela” de 2012 quan es suposa que esta ja més que derogat. 
En el torn obert de paraula ens han informat de l’entrada en vigor de la 5è setmana de permís paternal i que a partir de l’1 de gener de 2019 se’ns reconeixerà la 6è setmana de permís paternal. Aquesta mesura es farà extensible també als treballadors dels centres cooperativistes.
Pel que fa al PAM ens han informat que la resolució negociada fa 15 dies la té conselleria d’Hisenda, sense cap explicació més. Hem insistit que la gent als centres està esperant que es publique per poder planificar-se i organitzar horaris i contractes de treballadors que depenen d’aquest programes, el què no pot ser és què es queden els documents, en aquest cas una resolució,  paralitzada en Hisenda tant de temps, quan deuria de ser una continuïtat en molts casos dels programes que ja tenien admesos el curs passat.
Des del sindicat hem continuat insistint en agilitzar la negociació de les plantilles, en arribar a un acord en l’homologació del complement de formació, hem ressaltat que prèviament haurem d’arribar a un acord per veure com solucionem el tema de la paga de 25 anys (paga d’antiguitat) què és l’únic què tenim reconegut actualment, a falta que ens comunique la conselleria com ha quedat en Hisenda el tema de la desjudicialització de la paga. Arribats aquest punt hem insistit per saber com s’ha solucionat en Hisenda el tema de la paga i no hem obtingut una resposta clara per part de l’administració, simplement ens ha contestat que convocarà una reunió de CS només arribe l’Ordre a la Conselleria per veure com ha quedat el redactat definitiu atès que s’han canviat alguns articles de la mateixa.

Alegacions resolució centres EE


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR