Dret a l’educació

STEPV exigeix solucions davant el cessament de docents interins en substitucions per maternitat

En la majoria dels casos han cessat persones que substituïen permisos maternals quan han sol•licitat el permís per lactància

dilluns 10 juny 2019 13:26 h

STEPV ha tingut constància aquests dies del cessament de docents interins que estaven substituint titulars en permís de maternitat que han passat a sol•licitar un permís per lactància quan finalitza el de maternitat. En el moment de fer aquest canvi és quan han cessat al personal interí quan normalment continuen cobrint també la substitució per lactància. Sembla que també hi ha hagut algun cas de persones adjudicades la setmana passada per al que queda de curs que han sigut cessades poc després d’incorporar-se a treballar.

Aquest matí representants de STEPV s’han posat en contacte amb el Director General de Personal i Centres

Aquest matí representants de STEPV s’han posat en contacte amb el Director General de Personal i Centres per demanar explicacions sobre aquests fets, que se sumen a la manca de substitució del professorat de baixa en els SPES (tot i que per altres motius), fet que també va provocar la corresponent queixa per part del Sindicat.
El Director General de Personal i Centres ha explicat que la problemàtica s’havia produït quan la Intervenció d’Hisenda no havia autoritzat a fer un nou contracte, i que estaven treballant per a solucionar el problema i reincorporar immediatament aquestes persones.
STEPV considera lamentable aquesta situació, ja que no només atempta contra les condicions laborals del professorat afectat sinó que, a més, deixa els centres afectats en una situació molt complicada, just a final de curs, amb les avaluacions en marxa i tota la feina que suposa el tancament del curs (notes, informes, memòries, etc.), ja que aquests centres es veuen, de sobte, sense el titular i sense la persona que l’estava substituint.
El Sindicat exigeix a l’administració la solució immediata d’aquest problema que, tot i que afecta poques persones i centres, no s’hauria de tolerar que ni un sol centre tinga un problema com aquest. Precisament perquè són poques persones i centres la solució hauria de ser molt més senzilla i ràpida i no hauria de tornar a passar.

Etiquetat com a

substitucions cessament

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR