Professorat interí

Professorat interí: Reclamacions prèvies sobre la continuïtat en el treball

STEPV va convocar recentment assemblees de professorat interí per a tractar la vista oral que s’està celebrant actualment al Tribunal de Justícia de la Unió Europea sobre la situació de personal estatutari interí temporal amb vacants de llarga duració. Aquesta sentència pot obrir noves vies per a la consolidació del professorat interí.

dimarts 02 juliol 2019 18:27 h

Encara no hi ha una sentència i, per tant, no hi ha una base jurídica que permeta interposar demandes massives amb la seguretat que seran guanyades. Per això, en les assemblees es van analitzar els arguments a favor i en contra d’iniciar reclamacions, primer en seu administrativa i, si s’escau, seguidament per demanda judicial, així com la distinta problemàtica existent en cada sector. Donat que l’inici d’una reclamació davant l’administració té conseqüències, aquesta ha de ser una decisió personal i intransferible i en atenció a les circumstàncies personals de present o de futur en la relació de la prestació de serveis de cada persona.

Les persones que consideren que el curs que ve no treballaran poden iniciar ara la reclamació prèvia

En principi, les persones més afectades és aquell professorat que considere que el curs que ve no serà adjudicat per efecte de les oposicions massives d’enguany, i que, per tant, cessarà en la prestació de serveis. En les assemblees es va acordar que aquestes persones inicien, si ho estimen convenient, la via de la reclamació en sol·licitud de la transformació de la seua situació de serveis per a equiparar-la a una situació estable en les mateixes condicions que un funcionari de carrera.
En una segona fase, després de la sentència del TJUE i segons el que dictamine, s’estudiarà la presentació de demandes per la resta del personal interí que ho considere oportú.
En qualsevol cas, el que des del principi STEPV sempre ha propiciat ha estat la presentació de reclamacions als cessaments definitius i dins del termini per a la seua impugnació (1 mes), tant per a les persones que hagueren iniciat la reclamació anteriorment, com per a les que no ho hagueren fet.

Per tant, el col·lectiu a què fem referència en aquesta primera fase, el que considere que no continuarà treballant el curs que ve, si vol presentar les reclamacions prèvies a la Conselleria d’Educació ha de seguir els passos següents:

1.- Emplenar la FITXA PERSONAL, segons el model elaborat pel Sindicat, que trobareu al final del present text. La qual haurà de ser remesa, única i exclusivament, a la següent adreça de correu electrònic .(JavaScript ha d'estar habilitat per veure aquesta adreça de correu electrònic)
Aquest correu és per a us exclusiu de tramitació de les fitxes personals.

2.- La data límit de recepció de fitxes serà fins al 10.07.2019 i solament l’hauran d’enviar aquelles persones que tinguen una intenció real d’iniciar aquesta reclamació en aquest moment.

3.- Una vegada rebudes les fitxes i, en atenció, al nombre de fitxes rebudes podrem establir els costos de cadascuna de les fases del procediment.

En la mesura que anem rebent novetats d’aquest tema anirem informant.

DESCARREGA’T I EMPLENA LA FITXA PERSONAL (envia-la a .(JavaScript ha d'estar habilitat per veure aquesta adreça de correu electrònic))

Etiquetat com a

reclamacions prèvies

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR