Mobilitzacions comarcals

L’escola de Benifaraig exigeix que l’administració restablisca el transport escolar a les pedanies

Una marxa talla el trànsit pel camí de Montcada per denunciar la retallada de la conselleria

Marxa contra les retallades al camí de Montcada.

dimecres 31 octubre 2012 16:05 h

En finalitzar les classes del matí i desafiant el mal temps i la pluja, una cinquantena de persones van recórrer ahir la carretera de l’antic camí de Montcada per exigir a la conselleria que restablisca al migdia el servei de transport escolar a les pedanies del nord de València.

Les retallades d’Educació han provocat que molts xiquets i xiquetes dels nuclis de Borbotó, Carpesa, Poble Nou i Cases de Bàrcena, que estudien en el col·legi de Benifaraig, s’hagen quedat sense la beca de menjador. Amb l’obertura d’aquesta escola de concentració, l’administració es va comprometre a facilitar un autobús escolar al migdia per a traslladar l’alumnat a les seues cases a dinar i després retornar-lo al col·legi. Amb el temps, Educació va substituir el transport escolar pel servei de menjador. Les famílies es queixen perquè aquest curs la majoria de l’alumnat de les pedanies ha vist com l’ajuda pel menjador s’ha reduït o suprimit per complet, sense que la conselleria haja restablit el dret a accedir a un servei de transport que permeta que els estudiants puguen dinar a casa.
L’associació de mares i pares de l’escola pública Manuel González Martí, de Benifaraig, que ha reclamat una solució als responsables de la conselleria, compta amb el suport de la totalitat de les forces polítiques de l’oposició, tant en l’Ajuntament de València com en les Corts Valencianes. La protesta també s’ha traslladat al síndic de greuges. Les marxes de denúncia es repetiran els pròxims dimarts, 6 i el 13 de novembre, i de manera indefinida fins que no es resolga el problema.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR