Inici de curs

L’avançament del curs, un nou intent del govern valencià d’atacar l’educació

El Sindicat preveu un col·lapse en les direccions territorials per la quantitat de documentació que ha de presentar el professorat en tres dies

divendres 29 agost 2014 17:20 h

Dimecres 3 de setembre començarà el curs en infantil, primària, secundària, batxillerat i FP. Aquest avançament del curs respecte d’anys anteriors busca un efecte propagandístic per part de la Conselleria d’Educació. STEPV vol recordar que, per primera vegada i no és casualitat, el calendari escolar no s’ha negociat en Mesa Sectorial, fet que ha propiciat la presentació d’un recurs per part del Sindicat.

STEPV proposa a la comunitat educativa una sèrie de mobilitzacions durant el pròxim curs

Aquest avançament del curs tindrà efectes negatius per al sistema educatiu. D’una banda, el professorat interí i provisional només té tres dies per a presentar tota la documentació requerida per l’administració, que no és poca, en les respectives direccions terrotorials d’educació de cada província. Estem parlant de quasi 9.000 docents que han de presentar en eixos tres dies 12 documents diferents. Per tant, és preveu un col·lapse de les direccions territorials. I mentre aquest professorat està fent aquestes gestions, no pot preparar el curs en condicions per la precipitació en què comença enguany.
A això cal sumar la implantació de la LOMQE en 1r, 3r i 5è de Primària i en la FP Bàsica. Una implantació precipitada perquè fins juliol no es va publicar el currículum de Primàra. A més, la Conselleria va decidir unilateralment modificar els temps de les sessions i passar-los a 45 minuts en tots els cursos de Primària. D’aquesta manera, el professorat ha hagut de fer un esforç per adapatar tots els currículums a els nous temps en menys d’un mes d’antel·lació.
Quant a l’FP Bàsica, la promesa de Conselleria que tots els centres que tenien PQPI serien substituïts pels nous títols d’FP Bàsica no ha estat així, com ja va denunciar STEPV en juliol.
Malgrat tot això, el Sindicat està convençut que el curs començarà amb plenes garanties per a l’alumnat malgrat els intents de Conselleria que no siga així i d’intentar presentar una situació caòtica en l’inici de curs, especialment en l’ensenyament públic. Un intent de desprestigiar aquesta xarxa en benefici de la privada, clara aposta del govern del PP des que governa en el País Valencià.
Un altre efecte negatiu de l’avançament del curs al 3 de setembre són les condicions de temperatura en què s’iniciarà el curs. Si es manté el calor que està afectant aquests dies el País Valencià, amb temperatures de més de 30 graus, com està previst, l’inici de curs serà encara més insuportable que els anys anteriors.
A més, la Conselleria no ha volgut atendre les peticions de molts centres quant a les retallades d’unitats per al curs 2014/15, especialment de línies en valencià. Aquest fet, preveu un inici de curs calent en aquests centres que mantenen les accions de rebuig a les retallades, com és el cas del col·legi Cremona d’Alaquàs, que ja ha anunciat accions el mateix 3 de setembre.
Per aturar totes aquestes mesures de desmantellament del sistema educatiu públic, STEPV proposa a la comunitat educativa una sèrie de mobilitzacions durant el pròxim curs i continuarà treballant per un canvi política al País Valencià que pose fi a aquestes polítiques en l’àmbit educatiu.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR