Jornada Escolar

La Conselleria publica una resolució que aclareix qüestions de l’aplicació de la jornada contínua

STEPV continua reclamant millores en l’ordre que regula la jornada continuada.

dimarts 20 desembre 2016 14:01 h

Ahir, 19 de desembre Conselleria d’Educació va enviar als centres educatius una Resolució amb instruccions del Director General de Política Educativa sobre el procediment i establiment del calendari previst en l’ordre 25/2016, de 13 de juny per la qual es va regular el procediment de sol·licitud i autorització d’un pla específic d’organització de la jornada escolar, que possibilita l’establiment de la jornada contínua als centres educatius.

A l’Ordre 25/2016 són molts els entrebancs que dificulten la implantació d’aquest nou model organitzatiu del temps

Des de la publicació d’aquesta ordre al mes de juny, són més de 300 centres els que ja tenen jornada contínua. I moltíssims altres els que estan enllestint els seus projectes per a presentar-los a la Conselleria i poder obtenir-la per al proper curs escolar 2017/18.
A l’Ordre 25/2016 són molts els entrebancs que dificulten la implantació d’aquest nou model organitzatiu del temps i que el Sindicat va defensar presentant les pertinents esmenes en mesa de negociació, com la manca de finançament públic o el mínim del 55% del cens de pares i mares per a autoritzar l’adopció d’aquest model de jornada, entre d’altres.
L’ordre no concretava algunes qüestions, fet que estava ocasionant diferents actuacions per part de la Inspecció Educativa que, en alguns casos, feien dificultar la concreció del projectes de jornada contínua.
Així doncs, s’han clarificat aspectes com l’horari d’atenció i el període per a dinar al menjador escolar, que deixa clar que el servei de menjador podrà tindre una durada màxima de 3 hores, equiparable als centres en jornada partida. I s’especifica que l’alumnat que fa ús del servei de menjador podrà marxar al finalitzar el seu temps de dinar o a les 17h.
També es concreten aspectes del procediment de votació de les famílies. Respecte als CRAS es detalla que s’ha de contemplar excepcionalment una vesprada a la setmana per a la coordinació del professorat, deguda la seua especial singularitat.
Del calendari del procés destaquem que aquesta Resolució concreta que fins 28 de gener hi ha de temps per a remetre la sol•licitud per part dels centres amb tota la documentació a la Direcció Territorial corresponent. Ara s’entén que el mateix dia 28 està inclòs a diferència del que estava arreplegat a l’Ordre 25/2016. I que les votacions de les famílies seran el 4 d’abril.
Tot i que STEPV valora positivament aquesta Resolució, el sindicat continuarà exigint a la Conselleria d’Educació que es millore la norma marc que regula la jornada contínua per tal que queden eliminats els diferents entrebancs que encara conté.

Consulta ací la resolució


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR