Plurilingüisme

La consellera d’Educació no ha negociat amb els sindicats el model plurilingüe

No és cert, per tant, que hi haja consens amb la comunitat educativa com afirma la consellera.

dijous 15 març 2012 18:34 h

La consellera d’Educació, Maria José Català, està mantenint una sèrie de reunions amb diverses organitzacions i partits polítics per a tractar el model d’educació plurilingüe, que vol posar en funcionament el curs que ve.

STEPV continua defensant un model basat en els programes lingüístics actuals i en el predomini del valencià

En eixe sentit, la Conselleria ha enviat una nota de premsa en què assegura que “Educació consensua amb la comunitat educativa el nou model plurilingüe”. Abans de Nadal, la Conselleria i els sindicats van posar en marxa un grup de treball per a tractar el model plurilingüe i van pactar un calendari de reunions. Només es van dur a terme dues d’aquestes reunions. Per tant, en tant que els sindicats com a representants dels docents formem part de la comunitat educativa, no és cert que s’haja consensuat cap model plurilingüe que, a més, desconeixem més enllà del que ha publicat la premsa aquests dies.
A més, algunes organitzacions representants de la comunitat educativa han fet públic el seu desacord amb els plantejaments presentats per la consellera en les reunions que s’han tingut, especialment pel que fa a l’eliminació del programa d’immersió lingüística.
L’afirmació per part de la consellera que hi ha consens no és, per tant, certa i no contribueix de cap manera a assolir els acords necessaris per tal de posar en marxa un model que canvia de dalt a baix el sistema educatiu i que requereix de la participació i col·laboració de tota la comunitat educativa, sense cap pressa i sense cap imposició per part de l’administració.
En eixe sentit, és important que el govern valencià desbloquege el conflicte plantejat arran la imposició del decret-llei de retallades salarials perquè afecten la negociació col·lectiva amb la Conselleria d’Educació, una vegada que els sindicats han demostrat la seua voluntat de negociar les mesures d’estalvi de l’administració.
Quant al plurilingüisme, STEPV continua defensant un model basat en els programes lingüístics actuals i en el predomini del valencià com a llengua vehicular, en tant que llengua minoritzada al País Valencià; la participació de la comunitat educativa, uns bons plans de formació del professorat i recursos per als centres docents; la catalogació lingüística dels llocs de treball en secundària i l’avaluació dels programes lingüístics.

  Resolución centros plurilingües


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR