Meses de negociació

Informació sobre el concurs de trasllats

La Conselleria ha informat en la Mesa Sectorial sobre la situació de l’aplicació de la sentència que obliga a repetir el concurs de trasllats estatal del curs passat

dijous 11 gener 2024 19:04 h

En la Mesa Sectorial d’aquesta vesprada sobre les oposicions d’inspecció, la Conselleria ha proposat introduir un punt informatiu sobre la situació de l’aplicació de les sentències guanyades per CCOO respecte al concurs de trasllats del curs passat. Tots els sindicats han estat d’acord en tractar aquest tema no previst en la convocatòria, per la necessitat d’aclarir la qüestió que afecta milers de persones.

La Conselleria s’ha compromés a informar els sindicats a mesura que es vagen clarificant les actuals incògnites

Recordem que en desembre es van conèixer dues sentències de dos tribunals contenciosos-administratius de València segons les quals calia incorporar al concurs de trasllats estatal del curs passat les 7555 places oferides en el concurs de mèrits, tal i com vam informar en aquest enllaç.
La Conselleria ha informat que ha presentat recursos contra les dues sentències, però que alhora està demanant al Ministeri, de qui depèn l’adjudicació del concurs de trasllats (tant estatal com autonòmic) un pilotatge, és a dir, una simulació, sobre com resultaria la repetició del concurs de trasllats afegint totes les places que exigeixen les sentències. Ara bé, també ha aclarit que en el concurs de trasllats del cos de mestres es van oferir més places que les oferides en el concurs de mèrits, per la qual cosa veuen molt viable que el recurs presentat per la Conselleria puga prosperar, ja que repetir el concurs en el cos de mestres no modificaria el resultat del curs passat, ja que es van oferir més places que les 2.667 places del cos de mestres oferides en el concurs de mèrits (unes 2800).
Respecte a secundària i resta de cossos, la Conselleria ha informat que es van oferir 4888 places en el concurs de mèrits i, en canvi, en el concurs de trasllats només 2517. És per això que la Conselleria ha decidit demanar al ministeri el pilotatge i esperar el resultat per conèixer l’impacte. Igualment també estan en converses amb el Ministeri per veure la viabilitat de repetir el concurs de trasllats, ja que com hem dit, depèn del Ministeri l’adjudicació de les places.
STEPV ha preguntat sobre la possibilitat de dur a terme els dos concursos enguany, és a dir, repetir el concurs de trasllats del curs passat i dur endavant el que està en marxa actualment. La Conselleria no ha pogut donar resposta a aquesta pregunta perquè l’adjudicació del concurs autonòmic també es du a terme en el Ministeri i encara no tenen resposta a aquesta qüestió. Cal dir que el Ministeri ha d’atendre els concursos autonòmics de totes les comunitats i seria la primera vegada que s’hauria de repetir un concurs estatal (que també afecta altres comunitats) i, alhora, resoldre el concurs autonòmic.
Com a conclusió podem dir que no hi ha una resposta clara encara sobre la repetició del concurs de trasllats del curs passat, perquè la Conselleria està en consultes amb el Ministeri i cal acabar de tancar-ho. Sembla que si es du a terme la repetició seria en secundària i resta de cossos, perquè l’afectació en el cos de mestres serà nul·la pel que s’ha explicat. Tampoc tenim clar com afectaria a l’actual concurs, perquè no tenim resposta encara a la possibilitat de dur a terme els dos concursos aquest curs.
La Conselleria s’ha compromés a informar els sindicats a mesura que es vagen clarificant les actuals incògnites que queden per resoldre.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR