Condicions laborals

Grup de treball sobre l’eliminació de la bretxa salarial

La proposta concreta és equiparar en aquest període els càrrecs directius de primària als d’A1. També han informat que s’executarà l’acord de 2019 sobre el pagament de sexennis i triennis al funcionariat en pràctiques a partir de gener de 2023, i la el que també es va acordar contra la bretxa salarial entre homes i dones. Igualment, s’abonarà un complement al professorat tècnic d’FP fins que s’equipare al cos de secundària.

dilluns 05 desembre 2022 10:03 h

Divendres 2 de desembre la Conselleria va convocar una reunió per a tractar sobre les quantitats acordades en la Mesa General de la Funció Pública (on STEPV-Intersindical Valenciana va ser expulsada en 2018) que es destinarien a la lluita contra la bretxa salarial i de classificació de llocs dins el «Programa temporal de lluita contra la bretxa salarial i racionalització i millora de la classificació de llocs».

El Sindicat critica novament el retard injustificat en abonar les quantitats acordades en 2019

L’administració ha informat, en primer lloc, que la quantia destinada en 2023 a reduir la bretxa salarial és 6,5 milions d’euros en el conjunt de la funció pública, dels quals a Educació li correspondria un terç o la meitat d’aquesta quantitat.
En els anys anys 2022, 2023 i 2024 es consignarà als pressupostos una dotació amb la finalitat de lluitar contra la bretxa salarial i racionalitzar els desfasaments en les classificacions i taules retributives sobre els complements específics del personal funcionari.
Les línies dactuació acordades són:
1- Incrementar les assignacions del complement específic.
2- Incrementar les retribucions dels llocs de treball que exerceixen professionals de les denominades “feminitzades i infraclassificades” per tal d’homologar-les amb els llocs de treball que desenvolupen funcions i responsabilitats similars i equiparar les retribucions complementàries dels llocs de treball corresponents als mateixos grups/subgrups.
3- Els criteris de distribució de les quanties es negociaran en els àmbits sectorials corresponents.
La proposta concreta és equiparar en aquest període els càrrecs directius de primària als d’A1. També han informat que s’executarà l’acord de 2019 sobre el pagament de sexennis i triennis al funcionariat en pràctiques a partir de gener de 2023, i la el que també es va acordar contra la bretxa salarial entre homes i dones. Igualment, s’abonarà un complement al professorat tècnic d’FP fins que s’equipare al cos de secundària.
STEPV critica que no s’haja convocat la reunió prèviament a la Mesa General de la Funció Pública, on no està el sindicat majoritari de l’ensenyament (que ha revalidat la majoria absoluta l’1 de desembre) per dur a la Mesa General el sentir del sector educatiu. Així i tot, STEPV valora positivament que es camine per l’equiparació salarial del professorat del cos A2 al cos A1, tot i que hauria de ser tot el professorat i no una part d’aquest. El Sindicat critica novament el retard injustificat en abonar les quantitats acordades en 2019. Les mancances de l’administració en complir amb els seus acords les paga, una vegada més, el professorat.
Igualment, STEPV reclama que s’amplien les quantitats destinades a la lluita contra la bretxa salarial, ja que amb les quantitats assignades tardarem anys en aconseguir eliminar aquestes discriminacions salarials.

Etiquetat com a

bretxa salarial

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR