Meses de negociació

El 0,25% addicional de la massa salarial es destinarà a la lluita contra la bretxa salarial de gènere

Aquest matí ha tingut lloc la Mesa Sectorial per a distribuir aquest increment addicional del 0,25% de la massa salarial

dijous 21 març 2019 13:48 h

En compliment del que disposen els pressupostos de la Generalitat per a 2019, l’administració compta amb un fons addicional d’un 0,25% de la massa salarial que es pot destinar a determinades situacions de discriminació salarial. En el mes de desembre també es va negociar un fons addicional d’un 0,2% que es va destinar a la recuperació del complement d’ESO que havia perdut una part del col•lectiu de mestres que treballen en els IES i en les FPA. Aquest fons del 0,2% requereix d’un acord signat en Mesa Sectorial que es durà a terme la setmana que ve, per poder fer efectiu aquest abonament en les nòmines de 2019 dels i les mestres d’ESO que no el percebien.

En educació la bretxa salarial es concreta en les reduccions de jornada o les excedències per cura de familiars

Quant al 0,25%, STEPV ha plantejat que es repartisca linealment entre el conjunt del professorat per equiparar salarialment el professorat valencià respecte d’altres territoris, però la Conselleria d’Hisenda no ho ha autoritzat. Per tant, la proposta de STEPV ha estat destinar-ho a la lluita contra la bretxa salarial de gènere, que en el cas d’educació es concreta en les reduccions de jornada o les excedències per cura de familiars, amb la corresponent pèrdua de poder adquisitiu, que majoritàriament s’agafen les docents (més del 90% dels casos).
Aquest 0,25% de la massa salarial es concreta en educació en 3.586.980€, quantitat insuficient per a cobrir tota la pèrdua de retribucions de les dones en reducció de jornada o en excedència per cures familiars (1.379 casos), però s’inicia el camí per compensar aquesta bretxa salarial, reconeguda també en el pla d’igualtat aprovat recentment en Mesa Sectorial i publicat ja en el DOGV.
La fórmula que ha proposat STEPV per fer efectiu aquest repartiment és una aplicació proporcional segons la disminució salarial de les persones afectades, ja que no és igual en el cas d’excedències (no cobren ni un euro) que en el cas de les reduccions de jornada d’un terç o la meitat, en què la pèrdua retributiva és proporcional a les hores de reducció. Així les 953 persones en alguna d’aquestes casuístiques es veuria beneficiada en proporció a la seua pèrdua retributiva.
La Conselleria estudiarà aquesta proposta de STEPV i la traslladarà també al Consell i a la Mesa General de la Funció Pública la setmana que ve, per fer efectiva la seua aplicació.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR