Llengua

Fracàs rotund de la consulta sobre els programes lingüístics

Només un 2,6% dels pares ha retirat la credencial en els centres educatius

La pregunta de la consulta

divendres 19 desembre 2014 18:25 h

STEPV ha fet una enquesta als centres educatius per saber quants pares i mares havien retirat la credencial per a votar en la consulta sobre el programa lingüístic del centre.

Per a STEPV el resultat de la consulta (que només coneixerà la Conselleria) queda completament invalidat

Els resultats d’aquesta consulta indiquen que només un 2,6% de les famílies han recollit la credencial. Per províncies, a les comarques d’Alacant la participació és del 2,7%, a Castelló, del 2,8%, i a València, del 2,3%  Això significa que les famílies han donat l’esquena a la consulta i que han atés la petició de no participar per part de les organitzacions majoritàries de la comunitat educativa.
Les direccions dels centres han hagut de fer feina extra en aquesta setmana per fer arribar a les famílies la informació sobre la consulta. La inspecció va enviar escrits als centres recordant a les direccions l’obligació de fer arribar la informació de la consulta a totes les famílies, on s’obligava a tots els tutors a lliurar una carta a cada alumne per fer-la arribar als seus pares.
Així i tot, la immensa majoria de pares han optat per no participar en una consulta trampa, no vinculant i innecessària, que només ha dut maldecaps organitzatius als centres que estan tancant aquest trimestre (avaluacions, notes, etc) i preparant les activitats de fi d’any i nadal. De fet, en l’enquesta es preguntava si la consulta havia generat problemes organitzatius i la immensa majoria s’ha queixat de la mala planificació per part de la Conselleria.
Per a STEPV el resultat de la consulta (que només coneixerà la Conselleria) queda completament invalidat. Per tant, el Sindicat exigeix a l’administració que deixe de fer perdre el temps als centres educatius amb experiments inútils i innecessaris i atenga les seues obligacions com marca la LUEV, és a dir, potenciar el valencià a l’ensenyament i atendre la demanda de les famílies que volen programes lingüístics en valencià i no el tenen.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR