Meses de negociació

Es negocien les plantilles de Secundària, Batxillerat i FP

STEPV ha traslladat una bateria de propostes per incrementar la plantilla docent a més del que proposa la Conselleria

dijous 20 abril 2023 15:45 h

Aquest matí s’ha negociat la proposta d’ordre de plantilles de secundària, batxillerat i FP. Aquesta negociació ha estat reclamada per STEPV des que el govern del PP va retallar les plantilles docents, tant d’infantil i primària com de secundària i FP en 2013 i 2015, respectivament.

El Sindicat entén que algunes de les propostes de Conselleria es queden curtes per millorar l’atenció de l’alumnat

Aquesta normativa és molt important perquè defineix les plantilles estructurals dels instituts, és a dir, el professorat necessari per atendre el nostre alumnat. La retallada de plantilles del govern del PP va comportar la pèrdua de més de 5000 docents, que s’han recuperat i ampliat amb el Botànic, però faltava convertir aquest increment de professorat en plantilles estructurals dels centres i, fins i tot, ampliar les plantilles docents, com ha passat en les plantilles d’infantil i primària que tindran un increment de 3000 docents en dos cursos.
La proposta de Conselleria incrementa les hores per atendre l’optativitat, la codocència, la diversificació curricular, la dedicació dels equips directius, orientació, tutoria en 1r ESO, etc. STEPV ha presentat una bateria de propostes per millorar la proposta inicial de la Conselleria perquè entén que en alguns aspectes s’ha quedat curta per poder atendre amb les millors condicions possibles el nostre alumnat de la manera més individualitzada possible, com determina la pròpia normativa de la Conselleria d’Educació.
En primer lloc, el Sindicat ha reclamat una baixada de les ràtios d’alumnat per poder atendre millor el nostre alumnat. Respecte a la normativa de plantilles, el Sindicat ha proposat:
- Increment de les hores previstes per a permetre desdoblaments, agrupaments flexibles, etc. STEPV considera que 4 hores per grup d’ESO són insuficients.
- Increment de les hores previstes de dedicació a les coordinacions.
- Increment de les hores de tutoria, com a mínim 3 hores en cada curs d’ESO, Batxillerat i FP, i no només en 1r ESO com proposa la Conselleria.
- Increment de l’horari de la segona llengua estrangera perquè s’oferisca en igualtat de condicions que la primera llengua estrangera i s’amplie la plantilla per cobrir la demanda de l’alumnat. També increment en formació professional.
- Reducció de la ràtio d’alumnat per a orientació educativa. La Conselleria ha proposat passar de 700 alumnes a 500 alumnes per orientador/a. STEPV ha proposat 350 o, en el seu defecte, increment de la plantilla d’orientació en funció de les etapes que atenga el centre (ESO, Batxillerat, FP) i en funció de les necessitats de l’alumnat.
- Increment de les hores de coordinació per a les FCT i Dual en formació professional.
- Augment de les hores de dedicació quan hi haja alumnat en diversitat funcional, necessitats específiques de suport educatiu o perill d’exclusió
- Reduir les hores per a crear la segona vacant i successives de 12 hores a 8 hores, fet que permetria incrementar la plantilla i l’oferta de departaments minoritaris.
- Contemplar en les plantilles els centres de caràcter singular, que no apareixen.
- Incorporació de la figura de l’educador/a social a les plantilles.
- Incorporació de la infermeria escolar.
- Increment de professorat de valencià per a les comarques castellanoparlants.

La Conselleria estudiarà les propostes sindicals. STEPV ha demanat una nova Mesa Sectorial per donar resposta a les peticions sindicals.

En el torn obert, el Sindicat ha preguntat per les qüestions següents:
- Publicació del barem definitiu del concurs de mèrits: en principi es publicarà la darrera setmana d’abril o la primera de maig.
- Abonament triennis i sexennis per al professorat de pràctiques de 2019: el Consell va acordar la setmana passada la fòrmula legal per poder fer l’abonament, ja que han tingut problemes legals per poder tramitar-ho. El funcionariat en pràctiques de 2021 ho cobrarà en aquest mes d’abril i els de l’actual curs ja ho han cobrat.
- El Sindicat ha traslladat una proposta de mesures per a lluitar contra l’impacte de les altes temperatures als centres educatius i ha sol·licitat una Mesa Sectorial per abordar aquestes mesures. La Conselleria ha pres nota de la petició.

Estava prevista la negociació de les comissions de serveis, però s’ha hagut d’ajornar a la pròxima setmana per la manca de temps per abordar aquesta negociació.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR