Meses de negociació

Es negocia la convocatòria del concurs de trasllats

El termini de presentació de sol·licituds i mèrits serà del 5 al 26 de novembre de 2020

dijous 15 octubre 2020 14:26 h

Aquest matí ha tingut lloc la Mesa Sectorial per a tractar la regulació del concurs de trasllats del cos de mestres, de secundària i resta i de cossos i d’inspecció educativa. El termini de presentació de sol·licituds i mèrits serà del 5 al 26 de novembre de 2020, tots dos inclusivament

Enguany la tramitació de participació i aportació de mèrits serà únicament telemàtica

Enguany el concurs és estatal, per tant, el barem de mèrits ve marcat per l’estat en les normes procedimentals publicades en el BOE el passat 9 d’octubre i que podeu consultar en aquest enllaç https://www.boe.es/boe/dias/2020/10/09/pdfs/BOE-A-2020-12028.pdf. Com que el barem és comú per a tot l’estat, la Conselleria no pot modificar-lo en cap cas, només afegir el mèrit referit a la competència lingüística.
En eixe sentit, recordem que en aquest concurs de trasllats s’aplicarà l’ordre 3/2020 per la qual la capacitació en valencià deixa de ser un requisit per a participar-hi i passa a ser un mèrit. Ara el requisit és el C1 de Valencià. Per això és molt important que el professorat que participe en la convocatòria presente com a requisit el C1, perquè si presenta la capacitació (que també és una opció) no li puntuarà com a mèrit. Recordem també que el professorat que no tinga el C1 ni la Capacitació en Valencià pot participar en el concurs de trasllats però només podrà optar a places en zones castellanoparlants recollides en la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià. Els únics cossos que encara tenen una moratòria sobre el requisit de Valencià fins 2022 són els d’ensenyaments artístics i d’Escoles Oficials d’Idiomes i, per tant, poden participar a totes les places dels seus cossos encara que no tinguen el C1 de Valencià.
Com a novetat important, cal remarcar que enguany la tramitació de participació i aportació de mèrits serà telemàtica, reivindicació que el sindicat ha reclamat des de ja fa anys i, per tant, ja no serà necessari que les direccions territorials o a la Conselleria d’Educació compulsen la documentació acreditativa per presentar la còpia corresponent.
El Sindicat, una vegada publicades les diferents convocatòries del concurs de trasllats, convocarà assemblees al conjunt del professorat per informar sobre el procediment i resoldre qualsevol dubte que es puga plantejar.
Pel que fa al torn obert, STEPV ha traslladat les qüestions següents i n’ha obtingut les respostes per part de l’administració que s’indiquen:
  • Convocatòria de la Junta de Portaveus per acordar els temes i calendari de negociació. La situació de confinament va ajornar alguns temes molt important com la negociació de les noves plantilles docents o l’actualització de la normativa de permisos, llicències i excedències, per posar alguns exemples. Segons la Conselleria, estan tancant els temes de negociació per al present curs i convocaran la corresponen Junta de Portaveus el més prompte possible.
  • Convocatòria d’una Mesa Sectorial per abordar les oposicions. La convocatòria de secundària es va negociar abans de la sentència del Tribunal Europeu de Justícia sobre el frau de llei en què es troba el personal interí i de la pandèmia generada per la COVID-19, que va motivar l’ajornament per a 2020. La Conselleria ha contestat que es tractarà en Mesa Sectorial pròximament, segurament en dues setmanes.
  • Queixes pel mal funcionament de la plataforma Aules: el Sindicat ha rebut queixes en eixe sentit i cal que la Conselleria millore el funcionament i solucione els problemes que els centres traslladen a l’administració. La Directora General de Personal ho traslladarà a la Secretaria Autonòmica, competent en el tema.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR