Retallades

El ministre d’Educació proposa mesures insuficients de recuperació de les condicions educatives

Un pedaç electoralista més de l’efímer ministeri de Méndez de Vigo

dissabte 03 octubre 2015 16:29 h

El ministre d’Educació Íñigo Méndez de Vigo ha declarat aquesta setmana, en el Fòrum Nova Economia, la seua intenció de presentar al Senat una esmena al projecte de Pressupostos Generals de l’Estat per a 2016, que modifique l’article 4 del Reial decret llei 14/2012, de mesures urgents de racionalització de la despesa pública en l’àmbit educatiu, amb la finalitat d’accelerar les substitucions del professorat de baixa, que no es poden realitzar fins passats deu dies.

STEs-I insisteix que només és possible revertir les retallades educatives amb la derogació del RDL 14/2012 i de la LOMQE

L’anunci ministerial, de posar-se en marxa, no seria realitat fins l’any que ve, amb l’aplicació normativa dels Pressupostos Generals, data en què un nou govern central haurà pres possessió després de les pròximes eleccions. A més, la proposta no deixa de ser un pedaç a les greus dificultats d’organització i funcionament que aquest executiu ha imposat amb la seua política de retallades.

En efecte, en realitat només suposa una solució parcial a la problemàtica de les baixes docents, atés que redueix la seua aplicació només als centres rurals d’una línia, a l’Educació Especial, a les baixes maternals i al professorat de Batxillerat a partir del segon trimestre acadèmic.

En resum, un pedaç electoralista més de l’efímer ministeri de Méndez de Vigo. STEs-Intersindical insisteix que només és possible revertir les retallades educatives amb la derogació del RDL 14/2012 i de la mateixa LOMQE, per la qual cosa és necessari un canvi en el govern de l’estat.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

STEs, davant l’inici de curs 2015-16

14 setembre 2015 / 12:42 h