Consell Escolar de l’Estat

STEs rebutja l’informe anual del Consell Escolar de l’Estat per no reflectir la realitat educativa

dijous 24 setembre 2015 19:39 h

La representació de STEs-i al Consell Escolar de l’Estat (CEE), ha votat en contra de l’aprovació de l’Informe anual sobre la situació del sistema educatiu, atés que no reflecteix la continuació i aprofundiment d’un procés de degradació de l’escola pública, que es pateix des d’aquests últims anys amb repercussions nefastes per al professorat i sobretot per a l’alumnat.

L’Informe anual sobre la situació del sistema educatiu no reflecteix la degradació de l’escola pública a causa de les retallades

Aquest curs, tant el govern central com els governs autonòmics, han continuat aplicant amb zel les retallades aprovades en els primers mesos del 2012, retallades que s’afegeixen a les patides en el curs 2013-2014 i que comporten greus conseqüències per al conjunt de l’educació.
Les ràtios absurdes i el nombre d’hores de classe que ha d’impartir el professorat situa al sistema educatiu espanyol molt per sobre de la mitjana europea i de l’OCDE en aquests dos indicadors, talla de socarrel la possibilitat de caminar cap a una educació de qualitat i impedeix aconseguir els objectius de lluita contra el malanomenat fracàs escolar.
L’informe rebutjat per STEs-i no reflecteix l’efecte de les retallades, ni l’efecte d’un aspecte tan important per al nostre sistema educatiu, com és la supressió de prop de 40.000 llocs de docents amb la corresponent incidència en la qualitat de l’ensenyament que rep l’alumnat. És un informe que no mostra, en definitiva, que les mesures preses han suposat i continuen suposant que la joventut reba les seues classes en pitjors condicions que abans de la seua aplicació.
Tampoc es reflecteix la introducció en els centres educatius de la política en la seua pitjor expressió, la de la política partidista. S’ha vist com en molts centres la majoria absoluta de la representació de l’administració en les comissions de selecció de directors i directores ha servit per posar al capdavant no a la persona més vàlida o amb millor projecte de direcció, sinó a la més afí al PP.
Els STEs-i esperem que el canvi polític que anuncien totes les enquestes porte un CEE que elabore informes que ajuden a millorar el sistema educatiu i que no servisquen de justificació a les retallades en educació que realitzen els governs.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

STEs, davant l’inici de curs 2015-16

14 setembre 2015 / 12:42 h