Llengua

Els sindicats STE amb llengua pròpia es reuneixen a Irunya per tractar la problemàtica comuna

Els sindicats STEILAS, SUATEA, STEG, STEPV, USTEC-STEs i Confederació STEs-i que hem participat en les jornades “Educació i llengües en una escola globalitzada” organitzades per STEILAS a Irunya el 19 i 20 de febrer, hem reflexionat sobre la situació de les nostres llengües en els diferents territoris i manifestem el següent:

Representants dels diferents STES llegeixen el manifest en les jornades d'Irunya

diumenge 21 febrer 2016 20:22 h

    Som conscients que els territoris ací representats partim de situacions diferents, però vista la deterioració de la qualitat educativa que ha suposat la imposició de la LOMQE, LEC (Llei d’educació de Catalunya) i el projecte de llei HEZIBERRI (Llei d’Educació de la Comunitat Autònoma del País Basc) i l’atac que estan patint les nostres llengües pròpies ens reafirmem en l’exigència de la derogació d’aquestes lleis.

Ens reafirmem en el compromís d’emprendre una camí comú de resistència a les lleis contràries a les nostres llengües

    Compartim l’objectiu de la lluita en la defensa de les llengües pròpies, de la seua recuperació, prestigi, impuls i difusió.
    Qualsevol llei educativa ha de garantir la protecció i foment de la llengua pròpia de cada territori. La introducció d’idiomes estrangers – mitjançant models plurilingües - no ha de realitzar-se en detriment de les nostres llengües.
    Ens reafirmem en el compromís d’emprendre una camí comú tant de resistència a la LOMCE, LEC i HEZIBERRI i a qualsevol altra llei educativa que no garantisca les anteriors demandes.

Els sindicats STEILAS, SUATEA, STEG, STEPV, USTEC-STEs i Confederació STEs hem acordat realitzar una pròxima trobada per a aprofundir en propostes per a avançar en aquest sentit.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR