Polítiques educatives

STEs demana al nou ministre un canvi de polítiques per millorar l’ensenyament

Davant del nomenament d’Iñigo Méndez de Vigo com a nou ministre d’Educació, la Confederació de STEs considera que ha de parlar amb la comunitat educativa per donar un canvi radical a les polítiques que s’estan aplicant, si no vol ser un mer continuador de les nefastes polítiques aplicades.

divendres 26 juny 2015 13:19 h

Tot i el poc de temps que hi estarà al capdavant del ministeri, pot fer canviar significativament la política educativa del MEC. Podria començar per reunir la Conferència Sectorial d’Educació, escoltar el que diu la majoria de comunitats de l’Estat i paralitzar l’aplicació de la LOMQE; hi ha raons tècniques i, les més importants, de millora de la qualitat de l’ensenyament que fan necessària aquesta mesura.

Confiem que les lluites d’aquests anys i els resultats electorals que va collint el PP els facen replantejar-se les polítiques

I també reunir la Mesa de Negociació d’Educació i parlar amb la representació del professorat per acordar-hi la derogació del Reial decret 14/2012 de Mesures Urgents de Racionalització de la Despesa Pública en l’Àmbit Educatiu, el de les retallades, el que va incrementar les ràtios i les hores lectives…, el decret que ha empitjorat les condicions en què l’alumnat rep les classes i en què el professorat les imparteix, i que ha propiciat durant l’època Wert l’acomiadament de prop de 40.000 professores i professors en tot l’Estat.

I canviar la política universitària, començant per les beques, l’acreditació del professorat, per acabar amb la facilitat per a crear universitats privades… Aplicant mesurades per a recuperar els més de 80.000 joves que han abandonat els estudis universitaris.

Els STEs, que no confiem en les polítiques del PP, però confiem que les lluites d’aquests anys i els resultats electorals que va collint el PP els facen replantejar-se les seues polítiques i les seues actuacions i comencen pel Ministeri d’Educació, que té el dubtós honor d’haver mantingut al seu capdavant, durant tres anys i mig, el ministre pitjor valorat de la història.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR