Polítiques educatives

USTEC·STES, STEI Intersindical i STEPV es reuneixen per a tractar la situació de l’ensenyament

Els tres sindicats acorden incrementar les relacions amb pròximes reunions

Un moment de la reunió d'aquest matí

dijous 24 març 2022 23:09 h

Representants dels tres sindicats s’han reunit aquest matí a Barcelona, després de la jornada de vaga d’ahir convocada, entre d’altres, per USTEC·STES.

Els tres sindicats han acordat mantindre més reunions periòdiques per continuar analitzant la situació de l’ensenyament

Durant la reunió s’ha tractat la situació de l’ensenyament als tres territoris i també de la llengua a l’ensenyament. Els tres sindicats comparteixen que cal revertir el conjunt de les retallades en el sistema educatiu, la gestió democràtica dels centres docents, incrementar la plantilla necessària per atendre correctament l’alumnat, reduir les ràtios per a millorar la qualitat de l’educació, la millora de les condicions laborals del professorat, l’increment de la inversió en educació i la defensa del català com a llengua vehicular de l’ensenyament.
Igualment els tres sindicats rebutgen les lleis educatives de Catalunya (LEC) i Balears (LEIB, acabada de publicar) perquè comporten una regressió quant a drets adquirits i obrin les portes a polítiques neoliberals i models de gestió de l’àmbit privat.
També han analitzat la situació de la llengua quant a l’ús vehicular del català, després de les sentències que ataquen la immersió lingüística i de les normatives implementades en cada territori. Els tres sindicats coincideixen en què el model òptim per garantir l’adquisició de les competències en les dues llengües oficials per part de l’alumnat és la immersió lingüística en la llengua pròpia, avalada per organismes europeus. També han criticat les sentències dels diferents tribunals superiors de justícia (del País Valencià i Catalunya) i del Tribunal Suprem que dictamina aspectes pedagògics sobre els quals no tenen competència i que afecten l’ús vehicular del català a l’ensenyament.
Igualment, els sindicat critiquen l’acord assolit per ERC, Junts, el PSC i en Comú Podem per modificar la llei de política lingüística per adaptar-la a la sentència del TSJC, ja que suposa un clar acatament d’aquesta i, per tant, és un pas més contra la immersió lingüística.
Els tres sindicats han acordat mantindre més reunions periòdiques per continuar analitzant la situació de l’ensenyament, intercanviar informació, suports i materials perquè s’aplique un model d’ensenyament de qualitat, inclusiu, respectuós amb la llengua i millorar les condicions laborals del professorat.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR