Enllaçats per la Llengua convoca accions el 2 d’abril a tot el territori lingüístic

També dona suport a la vaga educativa del 23 de març al Principat de Catalunya i a la commemoració del 25 d’abril a Castelló el pròxim 7 de maig

dijous 24 març 2022 18:34 h

Enllaçats per la Llengua, espai unitari que agrupa entitats socials, culturals i sindicals de la Catalunya Nord, la Franja, Andorra, Catalunya, L’Alguer, Illes Balears i País Valencià, convoca accions en defensa de la llengua catalana el pròxim 2 d’abril als diferents territoris de l’àmbit lingüístic, data en que Lluís XIV va prohibir l’ús de la llengua catalana a la Catalunya Nord, l’any 1700.

Aquesta convocatòria d’accions respon a les contínues agressions que la nostra llengua rep des de tots els fronts

Aquestes accions són les següents:
- Perpinyà, Passeig Torcatis, Jornada per la llengua de 10 a 22 h
- Palma, Concentració a la Plaça del Tub, 12h
- València, Concentració davant del Tribunal Superior de Justícia (Jardins de la Glorieta), 13h
- Barcelona, Concentració a la Plaça Sant Jaume, 18h
I compten amb el suport de les entitats de la Franja, el Principat d’Andorra i l’Alguer.

Aquesta convocatòria d’accions respon a les contínues agressions que la nostra llengua rep des de tots els fronts, especialment el judicial, i per a reivindicar el dret a viure plenament en català/valencià, el dret a una escola en la nostra llengua i, en definitiva, en reivindicació de la plena equiparació en drets de les comunitats de l’àmbit lingüístic amb les de la llengua castellana o francesa.
Igualment, Enllaçats per la Llengua manifesta el seu suport a la vaga convocada a l’ensenyament a Catalunya ahir, 23 de març, en resposta a la imposició del 25% del castellà per part dels tribunals de justícia i en defensa de la immersió lingüística, que s’ha mostrat l’opció més eficaç perquè tot l’alumnat conega en igualtat de condicions el català i el castellà.
Finalment, Enllaçats també anima a participar la ciutadania en la celebració del 25 d’abril, diada del País Valencià, que tindrà lloc a Castelló el pròxim 7 de maig, i en la qual la reivindicació de viure plenament en valencià i amb plena normalitat també hi serà present.

Descarrega’t ací el cartell de convocatòria

Etiquetat com a

llengua concentració

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR