El Ministeri d’Educació continua discriminant el professorat tècnic d’FP

Un any després d’aprovada la LOMLOE, ningú no ha pogut accedir al grup A1 i continua pesant sobre aquest col·lectiu l’amenaça de fragmentació en diversos cossos

dilluns 17 gener 2022 19:22 h

El 30 de desembre de l’any 2020 es publicava al BOE la Llei Orgànica per la qual es modifica la llei Orgànica d’Educació (LOMLOE). El 19 de gener del 2021 va entrar en vigor. En la seua disposició addicional onzena estableix que “s’integren al cos de professors d’ensenyament secundari les especialitats de formació professional incloses al cos a extingir de professors tècnics de Formació Professional…”.

El malestar dins del col·lectiu és, cada vegada, més gran

La Confederació de STEs-i, des del principi, ha demanat que s’arbitren les mesures corresponents perquè la totalitat del professorat que imparteix formació professional tinga accés al nivell A1. No s’ha realitzat res d’això: el Ministeri ha anat donant llargues a una negociació demanada unànimement pel conjunt d’organitzacions presents a la Mesa de Negociació del MEFP i ha incomplert sistemàticament els seus propis compromisos, l’últim dels quals el contret a la darrera reunió de aquesta Mesa en què el Ministeri d’Educació va assegurar que convocaria les forces sindicals “amb caràcter imminent” per abordar el pas del professorat de FP amb la titulació corresponent, al cos de Secundària.
El malestar dins del col·lectiu és, cada vegada, més gran. No es pot maltractar d’aquesta manera un professorat que fa un esforç extraordinari al llarg de tota la seua carrera professional defensant i engrandint la Formació Professional, mentre contempla com la ministra es passeja per platós de televisió, cadenes de ràdio i mitjans en general, amb un somriure assegurant que tot és normalitat, alhora que es dilata el compliment de la llei i es divideix a un col·lectiu. La Confederació de STEs-i exigim al Govern que faça efectiu l’accés a l’A1 dels qui ja compleixen les condicions establertes a la LOMLOE, que aquest accés siga immediat i amb caràcter retroactiu, sense cap altre impediment que complir aquests requisits i, d’altra banda, que inicien immediatament el procés de negociació per establir un mecanisme que permeta incorporar la resta de PTFP a l’A1 mitjançant el reconeixement de les titulacions equivalents a l’efecte de docència que siguen procedents.
A més, els STEs defensem el dret a la no discriminació de tot el PTFP sota una premissa fonamental en dret laboral: “A igual feina, igual salari i iguals condicions laborals”. Per això no podem admetre la idea que la LOMLOE haja posat fi a una discriminació de fa més de 30 anys. El que ha fet és un “pegat” a la situació, però, ni ha solucionat res, ni el que estableix, s’ha aplicat.
No sabem si el Ministeri té un pla per arribar a un dibuix final del professorat que imparteix formació professional. Però si el té i aquest es basa en la divisió del col·lectiu en tres cossos diferents: Cos de Secundària, Cos de Professorat Tècnic a extingir i Cos de Professors d’especialitats singulars, més la possibilitat de professorat contractat, estarà dinamitant la necessària coordinació i cooperació que ha de presidir el treball col·lectiu dels claustres. En aquest cas, continuarà quedant professorat amb unes condicions salarials i professionals diferents de les de la resta, malgrat realitzar les mateixes funcions i tenir les mateixes responsabilitats, cosa que en dret laboral seria inadmissible però que l’Administració pública se salta sistemàticament perquè es regeix per una legislació específica que s’elabora a mida de les pròpies necessitats. Creiem que es tracta d’una manera procedent, a més d’ineficaç, absolutament immoral, més encara provinent d’un Govern que s’autodefineix com a progressista.

És per això que STEPV ha posat recentment en marxa una campanya per a reclamar la incorporació immediata del PTFP en el cos A1 i, mentrestant, l’equiparació salarial amb el professorat de secundària que es pot consultar en aquest enllaç.

Etiquetat com a

ptfp condicions laborals

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR