Professorat interí

Aclariments sobre els serveis mínims en la vaga del professorat interí

La Conselleria d’Educació ha enviat unes instruccions sobre els serveis mínims durant les jornades de vaga convocades per STEPV, AFID i la CPI (Coordinadora de Professorat Interí).

dilluns 18 març 2013 11:28 h

Els serveis mínims són els següents (punt 1):
“1.Tots els centres docents públics que no disposen en la plantilla del centre de, almenys, un membre de l’equip directiu i d’un professor o professora per etapa educativa funcionaris de carrera haurien de realitzar els següents servicis mínims:
- El director o directora del centre en funcions directives, a exclusió d’activitats lectives.
- En els centres d’educació infantil, preescolar, ensenyament primari i secundària obligatòria i educació especial comptaran a més amb un professor per etapa educativa.

Us demanem que busqueu professorat funcionari de carrera voluntari per complir els serveis mínims

2. La direcció del centre docent públic designarà al professorat per a la realització dels servicis mínims.”
Per tant, si el vostre centre es troba en aquesta situació, us demanem que busqueu professorat funcionari de carrera voluntari per complir els serveis mínims, a més de la direcció del centre. Aquest professorat no ha de fer activitats lectives sinó vetlar pel manteniment del servei públic que ofereix el centre. Igualment, si rebeu cap pressió o coacció en l’aplicació dels serveis mínims, preguem que ens ho feu saber immediatament al sindicat al telèfon 96 391 91 47.
En la resta de centres no cal serveis mínims.
D’altra banda, STEPV denuncia el procediment de recollida de dades imposat per la Conselleria en les instruccions esmentades, totalment improvisat i comunicat a última hora, que obliga a les direccions a emplenar dades en diferents torns i en un sistema -Ítaca- encara en fase d’introducció en els IES i, per tant, que complirarà la vida als equips directius.
Aquest procediment, sembla més bé una manera de regular improvisadament una part de la vida administrativa dels centres aprofitant la convocatòria de vaga.
STEPV facilitarà una senzilla enquesta als centres perquè òmpliguen en qualsevol moment de cada jornada de vaga les dades del seguiment per part del professorat interí i així contrastar de forma fiable les que faça públiques la Conselleria.
Finalment, el Sindicat insisteix en denunciar les decisions polítiques del govern valencià en el desgavell de rebaremar les borses de treball de forma gratuïta i innecessària, una mesura que provocarà greus danys i nuls beneficis. Una mesura que s’allunya molt de la pretesa seriositat en la gestió que vol atribuir-se el president Fabra, el qual hauria de pronunciar-se sobre aquesta nova agressió al professorat.
Descarrega’t ací els serveis mínims


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR