Meses de negociació

Es constitueixen dos grups de treball per analitzar la situació de l’acord d’interins i de plantilles docents

En la Mesa Sectorial d’aquest matí també s’ha informat de la situació del concurs de trasllats de repetició de 2022/23 i el de 2023/24

dijous 21 març 2024 13:48 h

Aquesta matí ha tingut lloc la Mesa Sectorial d’Educació per a tractar la creació de dos grups de treball, un sobre l’Acord de Professorat Interí de 2010 i un altre sobre l’acord de plantilles docents, signat el passat mes de juny de 2023.

La constitució d’aquests grups de treball ha de servir per analitzar l’aplicació dels dos acords, detectar possibles disfuncions i treballar les propostes de millora que s’estimen oportunes.
Sobre l’acord del professorat interí, STEPV ha demanat informació sobre la situació actual del professorat interí, després dels processos d’estabilització del curs passat, és a dir, dades per cos i especialitat, edat i antiguitat. En Formació Professional, dades del professorat interí que no disposa de la titulació universitària en les especialitats de secundària, que veuen perillar la seua continuïtat en el treball a partir de 2026 (termini per sol·licitar la integració al cos de secundària en les 19 especialitats que s’hi van integrar a l’A1). El Sindicat ha demanat altres dades referides al professorat adjudicat d’ofici i al qui renuncia a aquestes places, entre altres dades.
En el grup de treball, STEPV plantejarà millores a l’acord, mantenint sempre l’actual ordenació de les borses de treball. Entre aquestes propostes, el Sindicat proposarà l’obertura permanent de les borses de treball, la comarcalització de les peticions, l’eliminació de les adjudicacions d’ofici per evitar desactivacions de les borses, l’abonament de l’estiu per al professorat que treballe uns mesos determinats, l’estabilitat del professorat interí arran de les sentències europees, inclòs el professorat major de 55 anys, l’execució de les proves d’aptitud en les especialitats pràctiques, que fa molt de temps que no es convoquen, entre altres qüestions.
El Sindicat també ha exigit la convocatòria urgent de la Comissió de Seguiment de l’Acord de Professorat Interí per abordar la problemàtica del professorat graduat en Filologia Catalana que té problemes per accedir a les places de Valencià en difícil cobertura i ha proposat l’obertura immediata de la borsa de treball de Valencià perquè s’hi puguen inscriure directament. La Conselleria ha respost a aquesta demanda concreta que, fins que no es buide la borsa no es pot convocar, però que estan treballant per poder incorporar a les borses, almenys una vegada al mes, a les persones que complisquen els requisits.
Quant a l’acord de plantilles, STEPV ha demanat informació respecte a l’aplicació actual de les plantilles (que recordem que s’aplicarà en dos cursos, l’actual i el que ve) i, en concret, sobre l’especialitat del professorat tutor en el cos de mestres (si és de Primària o d’altres especialitats), l’especialitat del professorat que està impartint assignatures en anglés (si és d’anglés o d’altres especialitats), el professorat contractar per a cobrir l’increment d’hores dels equips directius en col·legis i instituts, o el professorat contractat per cobrir l’increment d’hores de tutoria en secundària, entre altres qüestions.
La Conselleria s’ha compromés en oferir tota la informació sol·licitada i convocar els grups de treball en un termini raonable per començar a treballar.
D’altra banda, la Conselleria ha informat de la situació actual dels concursos de trasllats en marxa, tant el de repetició del curs passat 2022/23, com l’actual del cos de mestres (de moment) del curs 2023/24.
Respecte a la repetició del concurs 2022/23 s’ha informat que ja s’han enviat al Ministeri les vacants definitives per a la seua publicació, després de depurar-les una a una, atenent les al·legacions dels sindicats, inspecció i equips directius dels centres que han sigut acceptades. També s’ha parlat amb el Ministeri i la resta d’autonomies per a tractar la situació del professorat que va concursar des de fora del País Valencià i va renunciar en el seu moment però ara vol acceptar la nova plaça adjudicada. Segons la Conselleria la solució és que demanen comissió de serveis per al curs que ve al País Valencià, perquè la sentència per la qual es repeteix el concurs només afecta el territori valencià i no la resta de territoris i com que van renunciar des del seu territori no s’obrirà la possibilitat en aquests territoris perquè anul·len aquesta renúncia.
Quant al concurs del cos de mestres del curs 23/24, avui mateix s’ha solucionat el problema informàtic en OVIDOC perquè es puguen presentar les reclamacions i renúncies pertinents a l’adjudicació provisional publicada la setmana passada.
STEPV ha preguntat sobre el calendari d’actuacions previst, però la Conselleria ha explicat que depenen del Ministeri d’Educació que els està donant torn tenint en compte que s’està repetint el concurs del curs passat i, alhora el d’enguany. Tampoc han pogut assegurar que el de secundària d’enguany es podrà dur a terme, tot i que han reiterat que aquesta és la seua voluntat.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR