Dret a l’educació

STEPV valora positivament la constitució del nou govern

El Sindicat demana una aposta decidida per l’escola pública

dimecres 08 gener 2020 11:22 h

STEPV, sindicat majoritari de l’ensenyament públic del País Valencià, ha valorat positivament la constitució d’un govern de coalició progressista. Per al Sindicat aquest fet posa fi a una etapa de provisionalitat i bloqueig que ha afectat negativament l’educació i el personal que hi treballa.

El Sindicat exigeix la derogació de la LOMQE, la millora de les condicions laborals i processos de consolidació

STEPV demana que, una vegada constituït el nou govern, s’impulsen tota una sèrie de mesures per fer de l’educació pública l’eix vertebrador del sistema educatiu. El Sindicat considera necessària la derogació de la LOMQE i la promulgació d’una nova normativa legal que garantesca el dret a l’educació, al temps que servesca per construir una Escola Pública democràtica, equitativa, inclusiva, compensadora, laica, coeducadora i respectuosa amb les cultures i llengües territorials. Aquesta reforma legislativa ha d’anar acompanyada de partides pressupostàries suficients per la seua aplicació, per la qual cosa és necessari destinar el 7% del PIB a l’educació i augmentar l’actual inversió en R+D+i.
A més, des de l’STEPV també és reclama la posada en marxa de mesures reals per millorar les condicions laborals i salarials de tot el personal que hi treballa, des de l’educació infantil fins la universitat. En eixe sentit considera necessària la negociació de la recuperació del poder adquisitiu perdut als darrers anys, l’establiment d’augments salarials que compensen la pèrdua salarials i d’una clàusula de revisió salarial, així com la negociació de les equiparacions i homologacions retributives entres les diferents categories, cossos i escales per evitar discriminacions actualment existents en els diferents ensenyaments i situacions administratives.
També reclama acabar amb la precarietat laboral que n’és una constant en tots els àmbits educatius. En aquest sentit, proposa a les noves autoritats educatives la implementació de processos de consolidació per al personal interí i per a la resta de figures precàries que existeixen.
Finalment, des de STEPV es considera necessària l’articulació d’un potent moviment en defensa de les llibertats democràtiques, dels serveis públics i de l’escola pública que servesca per frenar els processos involutius presents en la societat i per impulsar totes les mesures necessàries per garantir el dret a l’educació i avançar envers una societat més lliure, més justa i més igualitària.

Etiquetat com a

investidura

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR