Reforma educativa

STEPV se suma a les propostes d’algunes autonomies d’aturar la LOMQE

La majoria dels nous governs autonòmics estan en contra de l’aplicació de la llei.

STEs demana als governs autonoms que en paralitzen l’aplicació.

dijous 18 juny 2015 12:25 h

Els resultats de les passades eleccions autonòmiques està configurant nous governs amb partits que han manifestat el seu rebuig a la LOMQE. Una majoria de comunitats autònomes (12 de 17) es veuran obligades a continuar aplicant una llei que rebutgen a partir del mes de setembre.

El govern espanyol no té legitimitat moral per continuar desplegant la llei, i menys a pocs mesos d’unes eleccions generals

Alguns governs autonòmics ja han manifestat que volen aturar aquesta aplicació de la llei el curs que ve i que sol·licitaran una reunió de la Conferència Sectorial d’Educació per plantejar-li-ho al ministre Wert.

STEPV se suma a aquesta iniciativa i insta al nou govern valencià quan es constituisca a treballar en eixa línia.
També proposarà accions concretes per a esquivar els efectes negatius d’aquesta llei si finalment s’ha d’aplicar, en el sentit de la Guia per a la inaplicació de la LOMQE.

STEPV considera que aquesta llei no s’ha de continuar aplicant el curs que ve, ja que no només és rebutjada per la immensa majoria dels governs autonòmics, sinó que ha estat fortament contestada per la comunitat educativa des del primer esborrany, amb convocatòries de vaga i nombroses accions i mobilitzacions de rebuig.

En eixe escenari, el govern espanyol no té legitimitat moral per continuar desplegant la llei, i menys a pocs mesos d’unes eleccions generals que no garanteixen la continuïtat de l’actual partit en el govern.

Així mateix, la Confederació d’STEs, de la qual forma part STEPV, ha demanat en un comunicat als governs autonòmics que en paralitzen l’aplicació. En el comunicat, STEs diu que

tras las elecciones del 24 de marzo, 12 de las 17 comunidades autónomas están gobernadas por partidos que han rechazo la LOMCE, y estos gobiernos deben dar respuesta inmediata a las expectativas que levantó su oposición a esta ley, lo que sin duda les aportó apoyo electoral.

Amb un ministeri d’Educació dimitit –la Secretària d’Estat d’Educació va dimitir va setmanes i el ministre Wert sembla que està a punt de fer-ho–, per a STEs

las Consejerías de Educación de las comunidades autónomas deben asumir de forma inmediata su responsabilidad como gestores y responsables últimos del sistema educativo de cada uno de sus territorios y anunciar en sus respectivos ámbitos la paralización de la aplicación de la LOMCE, acabando con la incertidumbre y malestar existente en los centros educativos.

Descarrega’t el comunicat de STEs en PDF.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR