Condicions laborals

STEPV es reuneix amb el DG Personal per tractar temes pendents

Es va tractar el pagament de sexennis al professorat interí, el compliment de la sentència sobre qualificació de centres, l’aplicació de la borsa única i aspectes de salut laboral

dimarts 19 abril 2016 16:35 h

Una delegació de STEPV es va reunir ahir amb el Director General de Personal, Joaquín Carrión, per a tractar diversos temes que encara estan pendents.

D’una banda, es va tractar sobre el compliment de la sentència de professorat interí, ja que la conselleria es va comprometre a tractar la seua aplicació, cosa que encara no ha dut a terme. En eixe sentit, el Director General es va comprometre a accelerar la reunió compromesa amb STEPV per buscar una solució.
El Sindicat li va traslladar el seu descontent pel recurs presentat contra la sentència guanyada per STEPV i per les denegacions per part de l’administració al pagament dels sexennis al professorat interí que està reclamant-los.
En eixe sentit, el Sindicat continua la via jurídica individual de les persones que han rebut la desestimació a l’abonament dels sexennis, paral·lelament a la possible reunió per a tractar l’abonament a tot el col·lectiu.
També es va plantejar l’aplicació de la sentència, també guanyada per STEPV, sobre la classificació de centres docents. Recordem que l’administració va modificar unilateralment la classificació dels centres, de la qual depén el complement retributiu de direcció. Ho va fer a la baixa per reduir aquestes retribucions.
Segons el Director General, ja s’ha sol·licitat un informe jurídic per donar compliment a la sentència. STEPV estarà atent al compliment d’aquest compromís per tal de restituir els drets dels equips directius afectats.
Un altre tema que es va tractar va ser l’aplicació de la borsa única en la borsa de treball del cos de mestres, com estipula l’acord de 2010, i no per especialitats com s’estava aplicant des de 2012. El departament d’informàtica de la Conselleria està treballant, segons el Director General, per modificar el programa informàtic i aplicar la borsa única.
També es van tractar temes de salut laboral, com la concessió del crèdit horari als delegats i delegades sindicals de prevenció i salut laboral, d’acord amb el Decret 123/2001 de prevenció de riscos laborals. Novament, el Director General va reiterar el compromís de solucionar el tema, com ja es va comprometre en una reunió anterior.
STEPV ha sol·licitat al Director General que totes aquestes qüestions s’acceleren per tal de restituir el més prompte possible els drets del professorat afectat per les retallades aplicades per l’anterior govern.
D’altra manera, el Sindicat no entendria que el nou govern aposta per revertir les retallades imposades per l’anterior govern. A més, ni el professorat interí ni el Sindicat entenen perquè s’ha presentat un recurs contra la sentència sobre els sexennis d’interins i encara no s’ha convocat la reunió per parlar de l’aplicació de la sentència.

Etiquetat com a

condicions laborals

Comentaris

María Felicidad Villena Paterna

19 abril 2016 / 22:18 h

Hola compañeros. Respecto al tema de salud laboral. Hablo en representación propia y de mis compañeros. Trabajamos en el IES Playa Flamenca de Orihuela, instituto que permanece ya 12 años en barracones. Lo peor es lo que no se ve: el interior. Trabajamos día a día sin recursos (nada de ordenadores, nada de proyectores, nada de biblioteca y nada de estanterías para crear una biblioteca de aula). Son frecuentes las enfermedades respiratorias entre alumnos y profesores pues el aire no se renueva dentro de estos habitáculos metálicos. Tanto en verano como en invierno las temperaturas que se llegan a coger allí son extremas. El centro esta construido sobre un barranco y no es firme; las pasarelas de madera (podrida por la humedad, el desgaste y los años)
tiemblan a nuestro paso. Este curso 2015/16 somos varias las compañeras que hemos padecido bronquitis severa ( en mi caso en noviembre y en marzo) y se considera enfermedad común.
    En fin, no existimos, ni para la administración ni para el sindicato pues la enlace liberada de zona ha sido informada reiteradamente incluso le entregamos una denuncia escrita sobre graves irregularidades que está cometiendo la Dirección del Centro. (no permite que ningún medio de comunicación grave ni siquiera desde la calle). La desidia nos rodea y somos docentes con ganas de trabajar y vocación y nos duele lo que se les está haciendo a estos alumnos. Compañeros del Stepv: era afiliada vuestra pero, me veo en la obligación de replantearme las cosas pues ya os comento, que, en pleno siglo XXI, el de la revolución en las comunicaciones, nunca nos sentimos tan solos y abandonados, incluso por vosotros, compañeros, al menos, por vuestra enlace de zona que no nos da respuesta y se olvida de que existimos. Una pena.


María Felicidad Villena Paterna

20 abril 2016 / 11:50 h

Buenos días. Pido disculpas respecto a la forma del comentario anterior. Cometí algunas faltas ortográficas que, por mi profesión y, por el amor que le tengo a la Cultura, no me puedo permitir. Permítanme corregirlas:
- esta   por está
-  grave por grabe
-  comento que,
Perdón.


Josep Vicent Gimenez Donato

22 abril 2016 / 17:33 h

Atenent al fet que la reunió ha estat amb el DG de Personal tire a faltar un altre tema pendent: el de les càtedres. Tot sabem que la qüestió està ara mateix pendent de publicació, que una bona part dels afectats hem realitzat un recurs de reposició; però no hauria estat de més haver-lo tractat en aquest reunió.
Al marge dels errors comesos per l’anterior admnistració i els seus responsables polítics, queda clar que ara la solució està en mans dels actuals gestors, i és clar que no estan actuant precisament de la manera més digna.
Cal exigir-los responsabilitats en aquesta qüestió, independentment del que a través dels tribunals (ja que no ens deixen una altre camí) se’ls demane. Perquè en cas contrari, malauradament no s’haura produït cap canvi en la manera d’actuar. I alguns, francament, teníem certa esperança que la nova política seria diferent.


Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR