Condicions laborals

STEPV es concentra a la Conselleria d’Educació

El Sindicat exigeix a la Conselleria solucions per al professorat interí dels cossos de secundària que no han obtingut vacant per efecte de les oposicions massives

Un moment de la concentració d'aquest matí

STEPV

dilluns 05 agost 2019 14:34 h

Divendres passat es va produir l’adjudicació de places vacants per al curs que ve. Tal i com va preveure STEPV molts docents interins dels cossos de secundària, FP, EOI i ensenyaments artístics no han sigut adjudicats per efecte de les oposicions, ja que en moltes especialitats el funcionariat interí que no ha superat les oposicions s’ha quedat sense feina.

El Sindicat exigeix una solució per a aquest col·lectiu, que porta anys prestant serveis a l’administració

El Sindicat està preparant un estudi sobre l’impacte que han tingut les oposicions massives en cada una de les borses de treball de les especialitats convocades a oposicions, però ja ha detectat que molts docents de conservatoris no treballaran el curs que ve, després de prestar serveis durant més de 15 o 20 anys.
STEPV ja va advertir d’aquesta situació a la Conselleria quan es va negociar l’oferta, ja que s’havia aplicat el criteri d’ofertar el 75% de les places ocupades per docents interins en totes les especialitats, sense tindre en compte aquest impacte en les especialitats més xicotetes que compten amb menys docents interins treballant.
Finalment, ha passat el que el Sindicat temia, que molta gent amb molts anys de serveis prestats que no ha pogut superar les oposicions no continuarà treballant.
Mentre el Sindicat continua treballant en l’estudi per especialitats, sí que tenim les dades sobre el perfil de professorat interí que ha superat les oposicions. El 67% del professorat interí que ha aprovat les oposicions de secundària i resta de cossos té una antiguitat de 3 anys o menys. En canvi, el professorat interí amb més antiguitat té més dificultats per superar les oposicions. Aquest no és un fenomen nou, sinó que és una tendència que ja fa temps que es coneix i així i tot, la Conselleria no l’ha tingut en compte a l’hora d’ofertar massivament les places a oposicions, també de les especialitats en què més docents amb més antiguitat estan treballant.
La conclusió és que molts docents amb més de 50 anys i entre 15 i 20 anys treballats no han superat les oposicions i ara es veuen en el carrer.
Davant d’aquesta situació STEPV ha convocat una concentració aquest matí en la Conselleria d’Educació a València. El Sindicat exigeix una solució per a aquest col·lectiu, que porta anys prestant serveis a l’administració i ara es veuen engreixant les llistes de l’atur.


Comentaris

Francesc Pérez Baldó

05 agost 2019 / 19:34 h

Ummmm! No se perquè m ha vingut al cap de sobte la impresentable Maria Jose Catala


Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR