Condicions laborals

STEPV aconsegueix millores per al professorat en pràctiques

El Sindicat aconsegueix l’alta en nòmina des del dia 1 de setembre i acurtar la fase de pràctiques per a embarassades i mares en permís maternal. També ha aconseguit el compromís de la Conselleria d’estudiar el pagament dels triennis i sexennis

Assemblea del professorat en pràctiques a Alacant, el passat mes de juliol

dimecres 28 novembre 2018 11:15 h

El professorat en pràctiques al País Valencià no cobra ni triennis ni sexennis. És a dir, un docent interí amb qualsevol d’aquests complements acumulats mentre exerceix com a interí, en el moment que obté plaça en les oposicions deixa de percebre’ls durant el curs en prà ctiques i quan és nomenat funcionari de carrera els torna a percebre. Aquesta situació no té cap sentit, perquè durant les pràctiques es realitza la mateixa feina que com a interí i com a funcionari de carrera. Altres autonomies no deixen d’abonar aquests complements, però al País Valencià sí. Per tant, no és un problema legal sinó de voluntat política.

STEPV ha sol·licitat en diverses ocasions solucionar aquest problema. En la Mesa Sectorial del passat 19 d’octubre STEPV va tornar a demanar que s’autoritze el pagament d’aquests complements a aquest col•lectiu. És, insistim, un tema de voluntat política de la Conselleria i s’evitaria el greuge comparatiu amb la resta de professorat. La Conselleria va contestar que estan estudiant-ho jurídicament, però de moment no tenim resposta a aquest estudi. En pròximes meses de negociació STEPV continuarà insistint perquè es resolga el problema.
D’altra banda, STEPV ha aconseguit que el nomenament a 1 de setembre siga possible. Com informàvem ahir, el professorat en pràctiques està rebent la comunicació de l’alta en nòmina, gràcies a les denúncies presentades pel sindicat i individuals a inspecció de treball, que van instar a la Conselleria a solucionar-ho immediatament.
També, STEPV va proposar en la negociació de la regulació de les pràctiques per a enguany reduir el període de pràctiques a tres mesos no consecutius (ara són sis mesos consecutius) a les funcionàries embarassades o amb permís maternal, per evitar que hagueren d’ajornar un curs la superació de les pràctiques perquè no podien complir el requisit de sis mesos ininterromputs. La Conselleria va acceptar aquesta proposta.
El treball realitzat per STEPV en aquest col•lectiu, que enguany comprén 3.000 docents en pràctiques ha donat fruits. En curs que ve hi haurà uns més de 4.600 funcionaris en pràctiques. En 2020, uns 2.800 i en 2021, 2.500, fruit de les oposicions massives previstes per la Conselleria d’Educació.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR