Oposicions

S’inicia la negociació de l’oferta pública d’ocupació de 2020

STEPV ha advertit de les conseqüències que pot tindre la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea en la convovatòria de les oposicions de 2020

dimecres 23 octubre 2019 17:39 h

Dijous passat la Mesa Sectorial d’Educació va tractar el decret d’oferta per a 2020 de Secundària, FP, EOI i Ensenyaments Artístics. Aquest matí s’ha iniciat la negociació concreta de les places a ofertar per especialitats, que es basa en la que ja es va negociar el curs passat per a 2019 i 2020.

La Conselleria ha aportat dades sobre el nombre de vacants ocupades actualment per especialitats i ha demanat que els sindicats proposem criteris per a determinar l’oferta, sempre basada en la proposta del curs passat i sense modificar el nombre de places total previstes per a 2020 de 3598 (que sumades a les de 2019 arribaran a les 7.500 places ofertades).

STEPV ha fet una prèvia advertint a la Conselleria d’Educació de les conseqüències que pot tindre la sentència europea que està prevista que es publique a finals d’any o a principis de l’any que ve i que precisament pot afectar les convocatòries d’oposicions. De moment, l’Advocada General del TJUE ja s’ha pronunciat i, si la sentència va en la mateixa línia, afectarà les oposicions que estiguen en marxa en 2020, en el sentit que es pot establir que les administracions públiques indemnitzen el personal interí que no continue treballant, fet que ja ha passat en 2019 en diverses especialitats, especialment en els conservatoris. Adjuntem la intervenció completa, basada en les conclusions de l’Advocada General.

En eixe sentit, el Sindicat ha tornat a oposar-se a l’oferta, ja que no compta amb un pacte d’estabilitat per al professorat interí que garantisca la continuïtat en el treball després de les oposicions massives i ha insistit en la necessitat de negociar les plantilles retallades pel govern anterior del PP per tal de generar més llocs de treball.

La Directora General de Personal, Lina Herranz, ha contestat al Sindicat que fins que no es conega la sentència del TJUE no es pronunciaran. I mentrestant continuaran endavant amb l’oferta. També ha afirmat que es negociaran les plantilles aquest curs.

Sobre l’oferta concreta, STEPV ha demanat, en base a l’informe del resultat de les oposicions de 2019 elaborat pel Sindicat, que no es convoquen places en aquelles especialitat en què s’hi ha quedat gent en l’atur ni en especialitats previstes per a 2020 de característiques similars. Igualment ha fet propostes concretes sobre algunes especialitats relacionades amb els ensenyaments artístics.

La Directora General també ha informat que falta tancar el procediment d’inspecció i el d’accés a cos de subgrup superior (busquen especialitats en les quals hi haja una gran demanada). El convocaran el més prompte possible i es produirà en els mateixos tempos que per a l’ingrés. El que sí que ha quedat clar és que enguany ofertaran 100 places (previstes en el decret d’oferta de 2019) i en 2021 ofertaran les 200 places previstes en el decret de 2020.

Quant al calendari proposat la setmana passada d’inici de les oposicions, en què es plantejaven dues possibilitat, una començar el 6 de juny i una altra el 17 de juny, STEPV ha sol·licitat començar les oposicions el 17 de juny, per evitar una acumulació de tasques del professorat en el mes que es tanca el curs.

La negociació de l’oferta continuarà la setmana que ve.

Altres informacions que ha donat la Conselleria són les tasques que tenen pendents respecte a les oposicions i les habilitacions del cos de mestres per al present trimestre:

-    Acreditar les titulacions del cos de mestres de les oposicions de 2018. Han de veure primer que les persones que han entrat en les oposicions de 2018 tinguen la titulació.

-    Convocar les Habilitacions del cos de mestres.

-    Incorporar a les persones que han suspés la primera part però tenen dret a estar en borsa.

-    Fer les proves de les especialitats que ho requereixen.

STEPV també ha presentat un estudi de les especialitats que requereixen o bé de la convocatòria urgent d’una borsa de treball o, en el cas de les especialitats de 2019, de la incorporació de les persones aspirants que no van superar les proves però tenen la titulació corresponent.

Quant al torn obert de paraules, STEPV ha preguntat les qüestions següents (indiquem la resposta de l’administració):

  - Quan es convocarà la mesa tècnica sobre la negociació del ROF dels conservatoris? (R. Estan esperant que tornen del Jurídic Consultiu i, a partir de les modificacions, iniciar de nou les negociacions).
  S’han de revertir totes les retallades.
  -  Problemàtica pel retard en la cobertura de les places. S’han de substituir des del primer dia totes les places. (R. Treballen per a fer l’esforç de fer-ho. El problema és que la planificació d’hisenda va per programes i per partides i a voltes s’ha produït una incidència. És tant així que passa que acudeix l’interí i al dia següent ja està el o la titular).
    -  S’han de garantir que totes les jornades parcials siguen com a mínim de 50% i no de menys hores. (R. Quan es negocien les plantilles s’estudiarà).
  Problemàtica en l’alta en nòmina.
    -  Si marques un IRPF inferior al que pertoca després està generant problemes. A més a més, si poses un compte bancari nou s’ha de fer per registre ja que el sistema no creua les dades. S’hauria de dir en el web de la Conselleria. (R. en els massius que estaven es fan la foto fixa de la nòmina de juny. És cert que haurien d’haver posar un avís.)
  Volem l’enquesta del programa de l’alta en nòmina. (R. La van a demanar)
  Professorat Interí:
    -  Convocatòria comissió de seguiment de l’acord d’interins. (R. Una volta tanquen els procediments de les oposicions la convocaran).
    -  Ja teniu la data concreta per a la introducció en les borses a les persones que van suspendre la primera part de la fase d’oposicions (tema + pràctic) però compleixen els requisits per entrar en borsa? Des del STEPV demanem que s’ha d’introduir a totes les que tenen els requisits sense més demora ja que els està obligant a participar en difícil cobertura, el qual ha de ser un procediment extraordinària. (R. Aquest trimestre).
  Problemes als centres:
    -  Retràs en el pagament de la partida pressupostària dels centres. Com està la situació? (R. No tenen constància. De passar-ho li ho hem de dir a la DGC per solucionar-ho).
    -  Diversos centres ens han indicat que l’inspector de zona els havia obligat a retirar el dispensador d’aigua, ja que aquestes despeses no es poden justificar en les despeses de cap centre. Sembla que és una normativa d’hisenda. (R. No tenien cap constància d’aquest tema i pensen que no hauria d’haver cap problema en que els centres puguen tindre dispensador d’aigua o una màquina. Li ho comentarà al DGC).
    -  Quan es té previst fer la convocatòria de la capacitació en anglés? (R. Estan elaborant-la. Pensen que no ha de tardar molt.)

    -  FP d’orientació educativa a un SPE. Veuen complicats certs ítems de l’informe autoavaluació pel fet de no tindre “docència directa convencional”. No han tingut en compte en la normativa la particularitat de l’especialitat Orientació Educativa. Per a la programació didàctica d’oposicions sí que ho van tindre en compte i tenien alguna adaptació.
      Podran emplenar correctament eixos ítems que no s’ajusten a la seua realitat amb l’alumnat?
      Inspecció (que farà funcions de tutora) tindrà el mateix problema per emplenar eixos ítems
      (R. Ho han passat a la inspecció)

  -  Tribunals d’oposicions que han de fer informes sobre els recursos que els han plantejat aspirants dels seus tribunals.
      Van a cobrar per la realització d’aquest informes?
      Van a cobrar pels desplaçaments?
      (Se’ls pagarà la dieta pels desplaçaments i s’està estudiant la novetat de pagar en els casos on el volum de treball siga superior a 3 hores).

  -  Pagament del complement d’ESO. (R. Pensen que el més segur és que en novembre es realitze. El tema està ara en Hisenda).

  -  Queixa sobre l’excessiva burocratització de la justificació dels fons socials europeus FSE.


Intervenció prèvia de STEPV

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR