Plantilles docents

Molts centres continuen amb problemes per cobrir les substitucions

L’enquesta de STEPV posa de manifest que molts centres no gaudeixen de la plantilla que els correspon per atendre a l’alumnat

dimecres 22 novembre 2023 12:49 h

Les dades evidencien els problemes de la Conselleria per garantir les plantilles a la totalitat dels centres del País Valencià

El Sindicat, davant de les últimes queixes del professorat i dels centres pels problemes que s’estan tenint per cobrir les substitucions, va decidir tornar a llançar una enquesta als centres educatius per obtindre dades de primera mà sobre l’oferta o no de les substitucions a les diferents adjudicacions i la seua posterior cobertura.


Les dades, que ara analitzarem, continuen evidenciant els problemes de la Conselleria d’Educació per garantir les plantilles completes en la totalitat dels centres educatius del País Valencià. Açò comporta dos fets greus i indissolubles: hi ha persones a les borses esperant per començar a treballar i els centres educatius no tenen la plantilla completa que els correspon per donar resposta a les necessitats educatives en el seu dia a dia.


A l’enquesta, enviada el passat divendres, han respost a hores d’ara 54 centres, que es distribueixen de la següent manera: el 42,6% (23 centres) són de València, el 38,9% (21 centres) corresponen a Alacant, i el 18,5% restant (10 centres) són de Castelló. D’altra banda, si ens fixem en la tipologia de centres, la majoria de les respostes amb el 46,3% corresponen a escoles, el 37% a instituts, i la resta es distribueixen entre la resta d’ensenyaments d’educació pública no universitària.


Malauradament, el 72,2% dels centres que han contestat l’enquesta manifesten que els falten per cobrir places, mentre que el 27,8% restant assegura no tenir manca de professorat. El més preocupant és que el 77,5% confirmen que estan esperant la cobertura d’aquestes llocs més de dues setmanes, amb tot el que això comporta en l’àmbit organitzatiu per als centres, i el 95% ratifica haver comunicat ja la incidència a la Conselleria.


D’altra banda, el 55% dels centres ens confirma que les places no han sigut oferides en les adjudicacions i el 35% manifesta que s’han oferit i no s’han pogut cobrir, el percentatge restant no han pogut comprovar-ho. Açò posa damunt de la taula un altre problema: la dificultat que hi ha en algunes especialitats com a Informàtica o Sistemes i Aplicacions Informàtiques, entre d’altres, per a cobrir en les adjudicacions l’oferta de places.


És per això, que STEPV va proposar una bateria de mesures per pal·liar la situació i que podeu contrastar en el següent enllaç:


https://stepv.intersindical.org/noticies/article/grup_de_treball_sobre_els_requisits_de_les_adjudicacions_de_dificil_cobertura


El sindicat ha traslladat aquest matí a la Conselleria el conjunt de les incidències recollides, perquè puguen ser solucionades ràpidament per part de l’administració. A més a més, dona suport a les concentracions en Alacant, València i Castelló, del pròxim dijous 23 de novembre.


De moment són aquests centres els que han contestat l’enquesta, però molt probablement hi ha molts altres centres amb la problemàtica de la cobertura de places que no han contestat l’enquesta.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR