Sistemes de protecció

La situació als centres educatius es complica dia rere dia

STEPV exigeix una intervenció urgent de Conselleria mentre els centres educatius continuen oberts

dijous 21 gener 2021 20:08 h

L’increment de casos COVID també està passant factura en els centres educatius. Les baixes de professorat i les absències d’alumnat van en augment dia rere dia, fet que complica enormement la difícil tasca d’obrir els centres educatius, perquè el professorat ha de fer-se càrrec també dels grups dels companys i companyes de baixa o confinats mentre arriben les substitucions.

El professorat està arribant a una situació límit en molts centres educatius i necessita solucions immediates

Aquest increment de casos genera més ansietat i por al contagi al conjunt de la població que també es reflecteix, òbviament, en els centres educatius. Treballar amb 20 o més alumnes en una aula durant hores, encara que siga amb les finestres obertes i en determinades edats sense que l’alumnat porte mascareta, incrementa la sensació d’inseguretat. A més, el col·lapse dels centres sanitaris i de la salut pública també està afectant els centres educatius, ja que hi ha problemes per a realitzar PCR al personal.
En eixe context, el professorat està arribant a una situació límit en molts centres educatius i necessita solucions immediates. És per això que STEPV està demanant a la Conselleria en tots els fòrums als quals té accés que, mentre els centres estiguen oberts, incremente les mesures de seguretat al personal que hi treballa i a l’alumnat. No pot ser que en la situació actual no s’hagen reforçat algunes mesures com enviar mascaretes FFP2 (recordem que treballem en espais tancats), mesuradors de CO2 a totes les aules o incrementar el nombre de filtres HEPA. Respecte a les proves PCR, STEPV porta temps reclamant que es realitzen a totes les persones que han estat en contacte en l’aula amb una persona positiva, encara que s’hagen respectat les mesures de seguretat. Igualment, el Sindicat ha demanat que s’agilitzen els pagaments dels fons COVID perquè els centres puguen també subministrar-se dels materials necessaris i atendre pagar les despeses de la plantilla extra de menjador escolar per a aquest curs.
El Sindicat entén perfectament les mobilitzacions que està convocant l’alumnat perquè també exigeixen més mesures. Igualment, el professorat té uns límits que s’estan sobrepassant, si la Conselleria no actua immediatament.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

Es reuneix el Fòrum Educatiu

19 gener 2021 / 21:37 h