Convenis

Espai

La paga de 25 anys del Conveni de Concertada (Paga d’antiguitat)

L’Article 66 del VII Conveni Col·lectiu d’Empreses d’Ensenyament Sostingudes Total o Parcialment amb Fons Públics preveu el dret de cobrar una paga extra per part del les treballadores i els treballadors al complir 25 anys d’antiguitat en la mateixa empresa.

dimecres 09 febrer 2022 13:05 h

Aquesta paga equival a una mensualitat extraordionària per cada quinquenni complit, sense tenir en compte el Complement Retributiu perquè es considera que és una millora autonòmica i no apareix al Conveni. A més, a la Disposició Transitòria Primera d’aquest VII Conveni es preveu una mesura per: “els treballadors que a l’entrada en vigor del V Conveni Col.lectiu tingueren complits 56 o més anys i que al llarg de la vigència del VI Conveni aconseguiran, almenys 15 anys d’antiguitat en l’empresa i menys de 25, tindran dret a percebre una paga extraordinària per antiguitat en l’empresa, sempre que no l’hagen percebuda anteriorment segons el que es disposa en l’article 62 d’aquest conveni, per import d’una mensualitat extraordinària per cada quinquenni complit.”

En estos moments ens trobem amb la circumstància que l’Administració no fa efectiva aquesta paga de forma ordinària.
Què pot fer la persona treballadora?

  • Una vegada s’han complit 25 anys d’antiguitat al centre, com que Conselleria no paga d’ofici, hem de posar dues reclamacions:
    • A l’Administració, ja que és la que ha de posar els diners. S’ha de posar abans d’un any, ja que és el període de prescripció de les reclamacions de quantitat.
    • A l’empresa. S’ha de interposar una reclamació de quantitat a l’empresa en el Servei de Mediació, Arbitratge i Conciliació (SMAC). La rao d’açò és que som treballadors/res d’empreses privades encara que com que estem en pagament delegat és Conselleria qui ens abona el salari. És només un tràmit administratiu, no un acte hostil en contra de l’empresa, ja que és l’Aministració qui ha de pagar.
  •  

  • Normalment la reclamació a l’Administració no té resposta, però la reclamació a l’empresa ens porta a que se celebre un acte de conciliació en un periòde aproximat d’un mes. A l’acte de conciliació normalment l’empresa no acudeix, encara que té obligació. Si acudeix és per complir amb la seua obligació, peró no s’arriba a cap acord perquè no és ella qui ens ha de pagar.
  •  

  • Després de l’acte de conciliació i amb l’acta que certifica que no ha hagut acord s’interposa una demanda judicial.
  •  

  • Als judicis es convoca al treballador/ra, a l’empresa i a l’administració. Són judicis ràpids, ja que han hagut molts sobre el mateix cas. La mitjana de temps per cobrar aquesta paga és d’any i mig.

A tots aquestos actes no cal que acudisca la persona treballadora, perquè en iniciar el procés aquesta li dona poders als serveis jurídics del sindicat perquè el represente.
Les afiliades i els afiliats que necessiten que el sindicat els ho gestione han de posar-se en contacte amb la persona permanent que visite el seu centre.
Les consultes de Serveis Jurídics són gratuites per a les afiliades i els afiliats.

 

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR