Professorat interí

La CPI convoca mobilitzacions per la consolidació del professorat interí

Es reuneix a Alcoi per a tractar diversos temes, com la consolidació, l’estabilitat i la capacitació en valencià

Un moment de la reunió de la CPI a Alcoi

dissabte 25 març 2017 19:45 h

La Coordinadora de Professorat Interí s’ha reunit aquest matí a Alcoi per a abordar diferents temes com la consolidació del professorat interí, la proposta d’estabilitat de dos anys, la capacitació en valencià o la proposta de mobilitzacions del col·lectiu.

La CPI convocarà concentracions a Alacant, València i Castelló el pròxim 5 d’abril, abans de la mesa sectorial del 6 d’abril

Pel que fa a la consolidació del professorat interí, reiterem la necessitat d’obrir una via alternativa al model de concurs oposició actual i es cree un accés diferenciat basat en un concurs de mèrits; així com la desvinculació de l’accés a les borses de treball de les oposicions. Tanmateix, hem de tenir present que a altres països europeus, el fet d’haver treballat durant un temps determinat per a l’administració equival a consolidar la seua plaça com a personal funcionari de carrera i que a l’Estat hi ha antecedents de regulació del professorat funcionari interí en diverses èpoques.

Per altra banda, la Coordinadora de Professorat Interí considera que l’administració s’ha precipitat amb la iniciativa d’estabilitat de dos anys de romandre al mateix lloc per les següents raons:

  • la mesura ha suposat un canvi de les regles del joc no previstes per a la majoria de les persones que triaren plaça en juliol de 2016,
  • la Conselleria no garanteix que les persones que vulguen repertir, ho puguen fer,
  • si filem prim, és una rebaremació incoberta, que afectarà molt negativament a molts companys i companyes funcionaris interins.

Per tot açò, volem expressar que rebutjem totalment aquesta opció i instem a la conselleria a reconsiderar aquesta proposta perquè no s’aplique el curs que ve.

Quant al professorat interí que no té la capacitació en valencià, la CPI valora positivament que la conselleria haja decidit no excloure-los de les borses de treball, però tampoc estem d’acord en què siguen desactivats de les borses. La CPI vol deixar clar que comparteix la idea que el professorat ha de tindre la capacitació en valencià per a garantir el dret de l’alumnat de rebre l’ensenyament en valencià, però també cal que l’administració garantisca la formació necessària del professorat perquè obtinga aquest certificat i la continuïtat en el treball. Per això, la CPI proposa que l’administració elabore un pla de xoc de formació per al professorat afectat, real i efectiu, d’aplicació immediata per tal que tot el professorat aconseguisca la capacitació en valencià. Igualment, el professorat afectat s’ha de comprometre en obtindre la capacitació en valencià el més prompte possible.

Igualment, quant a l’aplicació del nou decret de plurilingüisme, la CPI insta l’administració a dur a terme un pla de xoc de formació en llengües estrangeres als centres de treball per a fer possible la seua aplicació.

Finalment, la CPI ha acordat continuar la mobilització del col·lectiu. En eixe sentit, la CPI convocarà concentracions a Alacant, València i Castelló el pròxim 5 d’abril, abans de la mesa sectorial d’educació del 6 d’abril en què es negociaran la proposta de consolidació plantejada per STEPV i la proposta de l’administració de continuar dos cursos a la mateixa plaça, entre altres temes.

La CPI també proposarà a la Plataforma Estatal per la Consolidació i l’Estabilitat del Professorat Interí (PECEPI) l’inici de mobilitzacions a nivell estatal per modificar la normativa actual i obrir la possibilitat d’activar processos de consolidació per a les pròximes convocatòries de processos selectius.

 

Etiquetat com a

mobilitzacions cpi alcoi

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR