Polítiques educatives

Informació de la reunió sobre competència digital del professorat

El Sindicat ha mostrat la seua preocupació sobre les conseqüències que pot tindre en la sobrecàrrega de feina del professorat

dilluns 12 juny 2023 19:29 h

Aquest matí la subdirecció general de Formació del Professorat ha convocat els sindicats a una reunió informativa per a explicar la situació en la que ens trobem respecte a les competències digitals que requereix la LOMLOE (Article 111 bis) i la Resolución de 4 de mayo de 2022, de la Dirección General de Evaluación y Cooperación Territorial, por la que se publica el Acuerdo de la Conferencia Sectorial de Educación, sobre la actualización del marco de referencia de la competencia digital docente (BOE de 16 de maig de 2022).

Hi ha 6 àrees de competència digital i diferents nivells de certificació (A1, A2, B1, B2, C1 i C2)

La Conselleria ha explicat que estan acabant de perfilar la resolució per a concretar l’aplicació de la normativa exposada en el paràgraf anterior i acordada amb el Ministeri d’Educació i la resta de territoris. Com que hi ha canvi de govern i la idea era que tots els territoris publiquen al mateix temps les normatives respectives han informat que serà el nou govern qui publique aquesta normativa.
Així i tot, han esbossat les línies que contindrà aquesta resolució de la Conselleria pendent de publicar, i que donen compte de la resolució de 4 de maig de 2022.
En principi hi ha 6 àrees de competència digital i diferents nivells de certificació (A1, A2, B1, B2, C1 i C2). Alguns d’aquests nivells es poden obtindre bé mitjançant cursos de formació, bé mitjançant proves (o tots dos) o bé mitjançant l’avaluació del treball desenvolupat. Podeu consultar aquesta resolució sobre la certificació dels diferents nivells.
La Conselleria ha informat que, en principi, es certificaran les formacions ja realitzades a partir de 2017, però no anteriorment. En cas que no conste en OVIDOC eixa formació en competència digital reconeguda com a tal a l’efecte d’obtindre alguns dels nivells de certificació s’haurà de sol·licitar quan la Conselleria publique la resolució. Mentrestant no s’atendrà cap tràmit Z per demanar que es tinga en compte eixa formació.
El Sindicat ha mostrat la seua preocupació sobre les conseqüències que pot tindre en la sobrecàrrega de feina del professorat aquesta demanda de competència digital si els terminis d’exigència d’aquests nivells (per al concurs de trasllats o qualsevol altre procediment) són en dos cursos com tenim entès, ja que comportarà un nou motiu d’estrés per al professorat. La Conselleria ha contestat que es preveu una aplicació no tan ràpida com estava prevista i, per tant, hi haurà més temps per a obtindre els certificats corresponents.

Més informació en aquest web de la Conselleria d’Educació

Etiquetat com a

competència digital

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR