Mobilitzacions

Els sindicats consulten als centres educatius sobre la convocatòria de vaga en ensenyament

Les baixes del professorat de València són del 4,38%.

dijous 05 abril 2012 00:14 h

Els cinc sindicats de la Mesa Sectorial d’Educació (STEPV, FECCOOPV, CSI·F, ANPE i FETE-UGT PV) han fet arribar als centres educatius públics una enquesta per tal de sondejar al professorat sobre la necessitat de convocar una vaga en el sector educatiu i, en cas afirmatiu, quin model de vaga caldria convocar (d’un sol dia, indefinida o indefinida intermitent, o altres models que el professorat considere).

Els sindicats convocaran una nova roda d’assemblees comarcals (més de 20 en total) entre el 17 i el 25 d’abril

La proposta de convocatòria de vaga en educació s’ha plantejat en algunes assemblees convocades pels sindicats els darrers mesos, davant la política de retallades del govern valencià i de la Conselleria d’Educació a l’ensenyament públic, que arrosseguem des de fa dos cursos i que s’ha vist agreujat enguany. Davant la diversitat d’opinions quant al model de vaga que cal convocar, es va acordar en les assemblees fer arribar als centres l’enquesta.
Els sindicats de la Mesa Sectorial d’Educació instem al professorat a convocar assemblees o claustres per a debatre la proposta de vaga i contestar abans del pròxim 23 d’abril.
Paral·lelament, els sindicats convocaran una nova roda d’assemblees comarcals (més de 20 en total) entre el 17 i el 25 d’abril. En les assemblees es tractarà la convocatòria de la vaga i també el referèndum per al 10 de maig al que han convocat els sindicats de la Mesa General de la Funció Pública conjunt dels treballadors i treballadores de la funció pública sobre la proposta definitiva de l’administració respecte a les mesures en matèria de personal per a l’exercici 2012-2015.
Accedeix en aquest enllaç a l’enquesta enviada als centres educatius.

Calendari de la roda d’assemblees unitàries comarcals d’educació (PDF, 652KB)

Les baixes del professorat de València són del 4,38%

D’altra banda, aquest matí s’ha reunit la Permanent de la Junta de Personal Docent de València amb la Direcció Territorial en què s’ha demanat la informació sobre les baixes del professorat des de l’inici de curs fins ara.
En el primer quadrimestre, entre setembre i desembre de 2011, els índex de baixes del professorat s’ha situat en el 3,18%. I de gener a març, en el 4,38%. Un terç d’aquestes baixes són motivades per malalties respiratòries, és a dir, refredats i grips, típics dels mesos d’hivern, com en qualsevol altre sector laboral.
Per tant, aquestes dades estan molt allunyades d’aquell 27% d’absentisme que va informar interessadament la Consellera d’Educació el passat mes de febrer i confirmen que aquestes declaracions només buscaven desprestigiar el professorat davant l’opinió pública en un moment d’intenses mobilitzacions contra la política de retallades del govern valencià als serveis públics.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR