Dignitat del professorat

Els centres d’ensenyaments artístics es queden sense professorat per atendre l’alumnat en juliol

La majoria del professorat d’aquests centres és interí, que és cessat a 30 de juny

dissabte 29 juny 2013 17:55 h

STEPV s’ha reunit aquesta setmana amb professorat interí de l’Escola d’Art i Superior de Disseny (EASD) de Castelló per a tractar la situació d’aquest centre (i per extensió de tots els centres d’ensenyaments artístics) per l’aplicació del Decret-llei 1/2012 (Decret Vela) que cessa tot el professorat interí a 30 de juny i de l’acord de professorat interí de 3 d’abril.

El professorat va rebutjar el nou acord amb l’argument del fort impacte que tindrà en els ensenyaments artístics

Les característiques d’aquests centres en què s’imparteixen cicles formatius i ensenyaments superiors (amb titulacions de grau com les universitats) fa que en el mes de juliol es realitzen moltes tasques pedagògiques i d’atenció a l’alumnat que a partir de dilluns 1 de juliol haurà de realitzar exclusivament el funcionariat de carrera. Cal recordar que el professorat interí en tots els centres d’ensenyaments artístics supera amb escreix el 50% de la plantilla. A l’EASD de Castelló representa el 61%, per exemple.
Algunes d’aquestes tasques són: seguiment de l’alumnat de cicles formatius en pràctiques en empreses; seguiment de l’alumnat ERASMUS; implantació i actualització de nous estudis (Grau en Disseny i nous títols d’FP) les guies didàctiques de les quals s’elaboren en juliol; memòria del curs i programació del següent; revisió dels projectes finals de l’alumnat; preparació i realització de les proves d’accés per al nou alumnat; preparació de màsters; cursos de formació del professorat; organització d’exposicions, etc.
D’altra banda, en la reunió també es va tractar el nou acord de professorat interí, que STEPV no va signar. El professorat també va rebutjar el nou acord amb l’argument del fort impacte que tindrà en els ensenyaments artístics la seua aplicació, precisament per l’elevat nombre de docents interins. Recordem que segons l’acord cal tindre aprovada en el passat la fase d’oposicions completa per a mantindre el lloc en borsa o, si només es té aprovada una part, aprovar tota la fase en les pròximes oposicions. I si no es té res aprovat o no s’ha participat en les oposicions per entrar per borsa extraordinària, es perd el lloc encara que s’aprove tota la fase completa.
Doncs bé, en un 62% de les especialitats dels ensenyaments d’art i disseny no hi ha oposicions des de fa 18 anys i en el 38% restant des de fa 7 o 8 anys, com ha recordat el professorat interí en la reunió a Castelló.
Això significa que una part important del professorat interí d’aquests ensenyaments no s’ha pogut presentar mai a una oposició i no ha tingut tantes oportunitats per a aprovar tota la fase completa d’oposicions que en altres especialitats en què les convocatòries eren més freqüents. Per tant, en el moment que s’oferten oposicions d’aquestes especialtitats la majoria d’aquest professorat perdrà el seu lloc en borsa i, amb tota probabilitat, engreixarà les cues de l’atur.
STEPV es va comprometre en la reunió a donar a conéixer aquesta situació i a fer les gestions necessàries per a traslladar als responsables de la Conselleria d’Educació i de l’Institut Superior d’Ensenyaments Artístics (amb els quals el professorat ja ha concertat reunions) la denúncia del col·lectiu.
Així mateix, va instar al professorat interí a continuar les mobilitzacions contra l’acord i acudir a les concentracions previstes per a dilluns a les 11h en les direccions territorials d’educació de Castelló i Alacant i en el SERVEF de Navarro Reverter a València convocades per la Coordinadora de Professorat Interí.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR