Mobilitzacions

8M: Vaga general feminista

Per segon any consecutiu, el moviment feminista convoca el 8 de Març totes les treballadores arreu del món a sumar-se a una Vaga General.

dijous 22 febrer 2018 13:47 h

La mobilització s’adreça als distints sectors laborals, incloent-hi l’educació, també als milers de dones que treballen a casa, que estudien o que s’ocupen d’altres persones. El 8 de Març, les dones abandonarem les nostres eines de treball i demostrarem que més de la meitat de la població no cobra la meitat de la suma total dels salaris, encara que són dones les que fan més del 50% del treball total. Com que eixe dia farem també una vaga de consum, els fets demostraran que si les dones parem, la màquina del treball també s’atura: la societat deixa de funcionar.

Les dones demostrarem que la meitat de la població està farta del masclisme imperant

Com a organització membre de la Confederació Intersindical, STEPV, que ha convocat vaga durant tota la jornada del 8M, ha presentat a l’administració tota la documentació formalment requerida. Aquest registre, una demanda del moviment feminista, permet donar cobertura legal durant les 24 hores a totes les dones que exercisquen el seu dret a participar en la vaga.

24 hores, per què?

STEPV ha esgrimit una sèrie de motius i exigències que justifiquen que la vaga s’estenga durant les 24 hores del 8 de Març

  • Elaboració i aplicació dels plans d’igualtat. Com prescriu l’article 45 de la Llei d’Igualtat, “les empreses estan obligades a respectar la igualtat de tracte i d’oportunitats en l’àmbit laboral i, per tant, han d’adoptar mesures dirigides a evitar qualsevol tipus de discriminació laboral entre dones i homes».
  • Equiparació de la igualtat entre homes i dones en els permisos de maternitat i paternitat. Canvi de la normativa legal.
  • Mesures efectives per a conciliar l’atenció a les persones dependents i menors, millora de la flexibilització horària i de canvi de lloc de treball quan la persona amb aquestes responsabilitats ho sol·licite.
  • Recursos materials i formació del professorat per a garantir la pràctica efectiva de la coeducació i l’atenció a la diversitat sexual en tots els nivells educatius.
  • Atenció immediata a tots els cassos d’assetjament sexual. Sempre s’ha de procedir a l’obertura d’expedient i a l’aplicació de mesures per evitar que assetjador i assetjada continuen convivint després de la denúncia.

Atés que el Govern espanyol no assumeix les seues responsabilitats i es nega a abordar els temes que afecten la precarietat laboral de les dones, o a les diferències econòmiques, de tracte i de càrrega de treball, les dones anem a demostrar que la meitat de la població està farta del masclisme imperant.

El Sindicat demana a les treballadores i els treballadors de l’ensenyament que al llarg de la jornada del 8 de Març suspenguen o deixen de participar en els actes oficials en els centres educatius. També demanem que ningú pose obstacles a l’exercici del dret de vaga de cap treballadora.

Etiquetat com a

vaga dones 8m 8 de març

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR