Reforma educativa

STEPV convoca mobilitzacions contra la LOMQE

El Sindicat considera la llei com un atac al dret a l’educació.
STEs-I qualifica l’aprovació com un intent d’acabar amb l’escola pública i un retorn a l’educació franquista.

Cartell de rebuig a la LOMQE en la vaga del 9 de maig

divendres 17 maig 2013 17:15 h

STEPV considera que la LOMQE, la llei educativa de Rajoy–Wert, és un atac al dret universal a l’educació. Per al Sindicat, l’aprovació, per part del Consell de Ministres de l’avantprojecte de llei és un menyspreu al conjunt de la societat espanyola i valenciana que es va pronunciar, massivament, el passat 9 de maig, contra una contrareforma educativa classista, segregadora i mercantilista.

STEPV convoca concentracions el proper dijous 23 de maig, a les 19 hores, en totes les localitats valencianes

El govern espanyol, presidit per Rajoy, torna a aprovar una norma sense el consens ni del professorat ni les mares i pares, l’alumnat i la majoria social. La Comunitat Educativa reclama unes polítiques favorables a una educació pública per a totes les persones, per a totes i tots, que siga compensadora de les desigualtats socials, arrelada al medi, integradora, inclusiva, en valencià, democràtica i afavoridora de la participació de tota la comunitat en les decisions que afecten a l’alumnat. La llei Rajoy–Wert és tot el contrari, és una llei rància, franquista, elitista, al servei de les empreses, del negoci educatiu i adoctrinadora.

STEPV considera que cal mantindre la pressió, com es va fer el passat 9 de maig, amb la convocatòria de Vaga General d’Educació, fins que el govern rectifique i retire l’avantprojecte de llei.

Per això, STEPV s’oposa, contundentment, a la nova llei, i anuncia que convocarà mobilitzacions per impedir la seua aprovació a les Corts Espanyoles i la seua aplicació a les escoles. En eixe sentit, ha decidit convocar concentracions el proper dijous 23 de maig, a les 19 hores, a la delegació del govern de València i a les sostsdelegacions del govern de Castelló i Alacant, així com davant dels ajuntaments en tots els pobles on ho decidesca la comunicat educativa. També ha decidit convocar assemblees de professorat per als dies 28, 29 i 30 de maig amb la finalitat de valorar la situació i decidir les accions i mobilitzacions a convocar.

STEs-I: un retorn a l’educació franquista

Per la seua banda, denuncia la prepontència del govern espanyol i el seu allunyament de la comunitat educativa. Per a la Confederació dels STEs, la llei busca la privatització del sistema educatiu i convertir l’escola pública en subsidiària de la privada. Així mateix, posarà en perill els drets del professorat a accedir als llocs de treball que els corresponga per dret.

La consideració que mereix l’assignatura de religió, que s’equipara a la resta a efectes de notes o beques, la segregació primerenca de l’alumnat i la imposició de revàlides, suposa tot plegat un retorn a l’època del franquisme.

Descarrega’t el comunicat dels STEs-I.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR