Consell Nacional

El consell nacional engega una campanya per recuperar les condicions laborals del professorat

És urgent la negociació d’un nou acord d’interins abans de la convocatòria de les oposicions per evitar una nova reordenació de les borses

La mesa del consell nacional de STEPV, en la reunió d'ahir.

diumenge 18 gener 2015 15:18 h

El consell nacional de STEPV, màxim òrgan entre congressos, es va reunir ahir a Algemesí (Ribera), i ha acordat una plataforma reivindicativa per la recuperació de les condicions laborals del professorat. El Sindicat posarà en marxa una campanya de difusió entre el professorat d’aquestes reivindicacions, que també traslladarà a les meses de negociació amb la Conselleria.

Els resultats electorals deslegitimen les polítiques de la Conselleria d’Educació i els acords signats per la resta de sindicats

La plataforma reivindicativa té com a punt prioritari la derogació de l’acord de professorat interí i la negociació d’un de nou sobre la base dels criteris anteriors d’antiguitat abans de la convocatòria d’oposicions per a evitar la segona onada de rebaremacions del professorat interí.
Altres punts que es reivindiquen són la reducció de les ràtios en totes les etapes educatives; la reducció de la càrrega lectiva del professorat; la recuperació dels desdoblaments en secundària i FP; la negociació de l’ordre de jornada continuada; i la no-aplicació de la LOMQE. També s’exigirà en les meses de negociació un calendari escolar raonable i l’inici del curs amb temps suficient per a preparar-lo amb garanties. El consell nacional també ha acordat exigir la convocatòria immediata del comité de seguretat i salut laboral i la negociació d’un mapa escolar de les escoles oficials d’idiomes.
Totes aquestes propostes es traslladaran a les meses de negociació en la pròxima junta de portaveus perquè es negocien el que queda de curs escolar i s’apliquen per al curs que ve, fora de l’acord d’interins, que hauria d’estar negociat abans de la convocatòria d’oposicions.
Les proves de diagnòstic i les revàlides en tercer de primària també centraran una altra de les campanyes aprovades. El Sindicat treballarà en les plataformes unitàries per informar la comunitat educativa del que suposen aquestes proves per a la selecció  i segregació d’alumnat i centres i treballarà per evitar que es realitzen.
El consell nacional també va valorar molt positivament els resultats electorals de les passades eleccions sindicals del 4 de desembre en el conjunt de l’ensenyament públic, en què STEPV va aconseguir, per primera vegada, la majoria absoluta en pública no universitària i va guanyar en la Universitat Politècnica de València.
Aquests resultats deslegitimen les polítiques de la Conselleria d’Educació en matèria educativa i els acords signats per la resta dels sindicats amb l’administració en matèria de condicions laborals del professorat, especialment l’acord d’interins, perquè la majoria sindical que avalava aquest acord ja no existeix després de les eleccions sindicals.
Per això, la Conselleria i els sindicats signants de l’acord de professorat interí han d’admetre aquesta nova realitat, denunciar l’actual acord i negociar un nou acord amb STEPV que retorne els criteris d’ordenació de les borses per antiguitat prevists en l’acord de 2010, que s’aplicaven des de fa 30 anys.
Quant a ensenyament concertat, el sector es troba immers en el procés d’eleccions sindicals, que se celebra empresa per empresa durant tot aquest curs.
Finalment, el consell nacional va aprovar la convocatòria del XII Congrés de STEPV per als pròxims 12, 13 i 14 de juny, que tindrà lloc en les comarques d’Alacant.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR