Mobilitzacions comarcals

Unes 200 persones marxen a Polinyà contra les retallades

Convocades per l’ampa del CP l’Alcocera de Polinyà, la protesta va tindre lloc dissabte

dimarts 12 juny 2012 10:02 h

La marxa va eixir des de l’escola a les set i mitja de la vesprada amnenitzada per la música de la colla de tabals i dolçaines El Porrat de Polinyà. Després de passar pel centre del poble, acabà amb una concentració a la plaça de l’Ajuntament, on es feren els parlaments. El primer que va intervindre va ser el representant de la plataforma i membre de FAPA-València, Alfredo Planells, que va insistir a reprovar les retallades fetes darrerament. Va denunciar l’augment de la ràtio a les aules, que provocarà menys atenció educativa; la supressió o reducció dels bons llibre i beques de menjador, l’eliminació dels reforços, així com moltes modalitats dels batxillerats, etc.

A continuació va parlar una representant del claustre de mestres del CP l’Alcocera de Polinyà per denunciar la precària situació del centre amb un deute de la conselleria, sobretot pel que fa al pagament de les beques de menjador, que sobrepassa els 15.000 € i la incògnita de poder prestar aquest servei el curs que ve. També es fa referir als problemes directes que provocarà l’augment de la ràtio, sobretot quant al 2n cicle d’infantil, amb una excessiva massificació de les aules.

Per últim, va parlar la representant de l’ampa d’aquest centre. La presidenta d’aquesta associació, en un discurs emotiu, va demanar a les famílies que lluitaren per una educació pública i de qualitat perquè és la garant que tots els xiquets i xiquetes tinguen les mateixes oportunitats a l’hora d’estudiar. Va dir també que l’educació no podia ser un dels pilars fonamentals per a les retallades, puix l’educació “és una inversió de futur, no una despesa”. Demanà a les famílies i a tots els presents continuar lluitant per aquest dret bàsic dels ciutadans en un estat democràtic per tal que les futures generacions no puguen dir que en aquesta època ningú no va fer res per evitar la degradació del sistema.

A la marxa van participar, a banda del col·legi i el seu ampa, la plataforma per l’ensenyament públic de la Ribera Baixa, l’IES Sucro d’Albalat (l’institut de referència), Escola Valenciana i representants dels sindicats CCOO-PV i STE-PV.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR