Professorat interí

Un centenar de docents interins en l’acampada a Conselleria contra les retallades en educació

Rebutgen la política de retallades del govern valencià i espanyol que comporta l’acomiadament de milers de docents interins el pròxim curs

El professorat interí ha intentat acampar en Conselleria.

dilluns 09 juliol 2012 18:21 h

Aquest matí s’han concentrat en la Conselleria d’Educació un centenar de docents interins convocats per la Coordinadora de Professorat Interí, amb el suport de STEPV i AFID.
La Conselleria ha tancat les portes d’accés al recinte a les 11h, amb la qual cosa molt de professorat no ha pogut accedir ni instal·lar les tendes de campanya. També s’ha barrat l’accés a altres persones que no tenien res a veure amb l’acte de protesta.

La policia ha desallotjat als acampants amb amenaces de multes i sancions

Unes 40 persones han accedit abans de les 11h a l’edifici i han aconseguit instal·lar una tenda de campanya en el jardí de la Conselleria. El grup s’ha dividit en dos. Un grup s’ha quedat en l’interior de l’edifici mentre l’altre ha eixit al jardí.
El tercer grup, el que s’ha quedat fora del recinte a tallat durant una hora l’avinguda de campanar.
En l’interior la Conselleria ha arribat a tancar les eixides d’emergència amb brides, cosa il·legal.
Aquesta acció ha estat convocada per a mostrar el rebuig per les normatives de retallades en educació, tant per part del govern valencià (Decret-llei 1/2012) com del govern espanyol (Reial Decret-llei 14/2012) que comportarà l’acomiadament de milers de docents interins el curs que ve.
La setmana passada, la Coordinadora va demanar una reunió amb la Consellera d’Educació, Maria José Català, per exposar-li les seues reivindicacions, reunió que no ha sigut concedida encara. Tot i això una delegació de la Coordinadora s’ha reunit amb un representant de la Conselleria sense capacitat política de decisió, per la qual cosa ha sol·licitat entrevistar-se amb el Secretari Autonòmic d’Educació, reunió que s’ha celebrat a les 17h. El Secretari Autonòmic ha afirmat que les normatives de retallades no es retirarien i la Coordinadora ha replicat que mentrestant continuaria la pressió en el carrer.
STEPV, AFID i la Coordinadora de Professorat Interí denunciem el fet de tancar l’accés al professorat interí en lluita, als mitjans de comunicació i a la ciutadania en general. També denunciem que es prohibira l’accés al president de la junta de personal docent de València mentre la policia estava identificant al professorat concentrat en l’interior de l’edifici.
Finalment la policia ha desallotjat als acampants amb amenaces de multes i sancions i el col·lectiu s’ha traslladat a la direcció territorial per a realitzar una assemblea i decidir com continuar la lluita.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR