Condicions laborals

STEs continua lluitant pel professorat d’FP

Aposta per un desenvolupament normatiu de la LOMLOE que reconega la vàlua professional i equipare els drets de tots els docents de la FP

dimecres 20 gener 2021 10:04 h

Després de la publicació de la nova llei d’educació espanyola, la LOMLOE, els STEs de totes les comunitats autònomes ens hem reunit de nou aquest divendres dia 15 de gener per a fer una primera anàlisi sobre l’afectació de la llei respecte a la Formació Professional i el seu professorat.

En aquesta línia, es fa evident que el text definitiu millora considerablement els esborranys anteriors, però contràriament a la nostra proposta, la llei no protegeix a tot el professorat que imparteix formació professional reglada. Al contrari, relega aquest tema al desenvolupament reglamentari de la Llei passant la pilota a les comunitats autònomes i a la negociació sindical, inexistent fins ara.


Per això la Confederació STEs-i continuarà lluitant perquè ni un sol docent perda el seu lloc de treball ni els seus drets adquirits i perquè els diferents agents socials tant públics com privats intercedisquen per una reglamentació de la LOMLOE positiva que pose en valor el servei de tots els treballadors i treballadores que en aquests moments imparteixen docència en la Formació Professional.


D’altra banda, i en relació als processos selectius d’accés a la funció pública docent que actualment s’estan activant, queda clar que la normativa vigent que imperarà a partir de l’entrada en vigor de la LOMLOE, el 20 de gener, serà aquesta i el Reial decret 276/2007, d’accés a la funció pública, mentre no es redacte, aprove i publique un altre nou, per la qual cosa, en aquests moments, milers de docents amb titulació superior no universitària les titulacions de la qual fins a aquesta data, havien sigut considerades equivalents a efectes docents, podran continuar presentant-se al procés selectiu. A més a més, i atesa la nova llei d’educació, en la qual la titulació de referència per a l’accés a la funció pública docent ja no és la llicenciatura o diplomatura, sinó el grau universitari, s’entén que qualsevol titulat universitari (diplomat o llicenciat) podrà presentar-se a qualsevol especialitat docent (a les especialitats del cos de secundària també es requereix el màster docent), la qual cosa obligarà les CCAA a modificar les seues corresponents Resolucions de convocatòries d’oposicions als cossos docents per a adequar-les a aquesta nova circumstància.


Confiem en la bona voluntat del Ministeri d’Educació i Formació Professional i en la seua capacitat per a reconéixer l’enorme vàlua professional del Professorat Tècnic d’FP i de quant li deuen a aquest professorat milions de persones que, al llarg dels últims cinquanta anys, s’han format com a professionals de tota mena d’activitats del sector productiu.
Des de la Confederació de STES-i continuarem lluitant perquè tots els i les docents que actualment es troben en el Cos de Professors Tècnics de Formació Professional mantinguen el seu lloc de treball i puguen presentar-se a convocatòries d’oposicions, independentment de la seua situació administrativa. A igual treball, iguals condicions.


Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR