Meses de negociació

STEPV sol·licita que les places dels nous programes d’atenció a la diversitat siguen estables

S’ha negociat en Mesa Sectorial el Pla d’Actuació de Millora, el Programa de Reforç de 4t d’ESO i el Programa d’Aula Compartida per a ESO

dilluns 16 maig 2016 21:26 h

Els nous programes d’atenció a la diversitat substitueixen els contractes programa i el Pla Integra. STEPV ha proposat millores en cadascun d’aquests programes atenent les peticions dels centres i del professorat.

STEPV també ha demanat que un pla de formació específic per al professorat que ha d’assumir aquests programes

Com a plantejament general per als tres programes, STEPV ha sol·licitat que les places docents que s’habiliten per a posar en marxa aquests programes (en el cas del Programa de Reforç de 4t d’ESO i de l’Aula Compartida) es convertisquen en places de catàleg i s’oferten, per tant, en el concurs de trasllats per a garantir l’estabilitat de les plantilles. La Conselleria ha explicat que estan treballant en aquesta línia però que de moment aquestes places seran extraplantilla habilitades. STEPV també ha demanat que un pla de formació específic per al professorat que ha d’assumir aquests programes per poder dur-los a terme amb èxit. Segons Conselleria, ja s’han posat en contacte amb el Servei de Formació per implementar aquests cursos de formació a partir de setembre. A més, el Sindicat ha demanat reduccions horàries de càrrega lectiva per tal de tindre hores de coordinació i preparació d’aquests programes, aspecte que també es gestionarà amb la Direcció General de Personal.
Quant al Pla d’Actuació de Millora (PAM), que hauran d’aplicar tots els centres de primària i de secundària, a diferència del contracte programa que era a demanda, el Sindicat ha sol·licitat més flexibilitat quant a les hores necessàries en cada centre per aplicar-lo, ja que la proposta de la Conselleria és continuista amb les hores concedides en el contractes programa que s’estan aplicant en el present curs. El Sindicat també ha traslladat la inquietud dels centres sobre l’adscripció del professorat que ha d’assumir aquests programes, ja que fins ara el contractes programa l’assumia professorat fonamentalment en comissió de serveis, cosa que ara no serà possible, ja que el PAM s’ha de gestionar amb el professorat propi del centre i, per tant, s’ha d’aclarir en la normativa l’assignació del professorat que se’n farà responsable.
Quant al Programa de reforç de 4t d’ESO (PR4), STEPV ha sol•licitat flexibilitat en l’accés de l’alumnat ja que es condiciona aquest accés, entre d’altres, als centres que ara mateixa estan aplicant un Programa de Diversificació Curricular en 3r d’ESO i no tots els centres el tenen, malgrat tindre alumnat amb necessitats d’aquest programa per al curs que ve. D’igual manera, el Sindicat ha demanat hores de reducció lectiva per una efectiva coordinació entre el tutor o tutora d’aquest programa i el de l’aula de referència per evitar disfuncions en la gestió de la tutoria.
Quant al Programa d’Aula Compartida per a l’ESO (que substituirà el Programa Integra), que es condiciona a alumnat que ja ha cursat 1r d’ESO, STEPV ha sol·licitat que també s’incorpore l’alumnat que prové de l’etapa de primària i que encara no ha cursat 1r d’ESO i necessita incorporar-se a aquest programa, pensat per alumnat amb comportament disruptiu.
D’altra banda, STEPV ha preguntat sobre la publicació de l’ordre que regula la jornada continuada. La resposta de Conselleria ha estat que encara està en l’advocacia, tot i que han manifestat que tenen molt d’interés en què es publique el més aviat possible.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR