Plantilles docents

STEPV signa l’acord de plantilles d’Infantil i Primària

L’acord inclou, a proposta de STEPV, una comissió de seguiment de l’aplicació de les plantilles i un compromís que cap funcionari de carrera eixirà suprimit o desplaçat per la catalogació de places en anglés

STEPV signa l'acord de plantilles d'infantil i primària

dimecres 05 abril 2023 14:46 h

Aquest matí la Consellera d’Educació i els sindicats presents en la Mesa Sectorial ha signat l’acord que avala la nova ordre de plantilles d’Infantil i Primària. STEPV havia presentat unes aportacions d’última hora perquè s’inclogueren en l’acord i en l’ordre. En concret:

El Sindicat es mostra satisfet de la negociació i de la receptivitat per part de la Conselleria d’Educació

1.- Creació d’una comissió de seguiment de l’aplicació de l’acord.
2.- Incorporació de tots els centres de caràcter singular i no només els que es troben en zones desfavorides per a millorar les seues plantilles.
3.- Compromís que cap funcionari de carrera serà suprimit o desplaçat en aplicació de la catalogació del 10% en anglés dels llocs de treball.
Totes aquestes propostes s’han acceptat i s’han incorporat a l’acord signat i, els apartats corresponents, a l’ordre. Aquestes propostes d’última hora s’afegeixen a les que ja s’havien inclòs en el darrer esborrany, que ja incorporava moltes de les propostes de STEPV.
En resum, es crearan 3.000 llocs de treball nous en els centres d’educació infantil i primària, s’incorpora l’educador/a en cada unitat d’infantil 2-3 any; s’incrementa el professorat de Pedagogia Terapèutica, s’incorporen els centres amb particularitats (UECO, motòrics, Educació Especial, singulars) que no estaven previstos en el primer esborrany.
Un altre aspecte que STEPV va proposar i que ha sigut determinant per aconseguir l’increment de 3.000 docents més en dos cursos va ser la proposta, acceptada per la Conselleria, d’aplicar les plantilles progressivament, perquè en un principi s’estava elaborant la proposta d’acord amb els pressupostos de 2023. En aplicar-ho progressivament en dos cursos s’ha incrementat el nombre de llocs de treball que es crearan ja que també es tindrà en compte el pressupost de 2024, fet que ha comptat amb el vistiplau de la Conselleria d’Hisenda.
Altres propostes inicials amb les qual el Sindicat no hi estava d’acord s’han minimitzat, com la catalogació amb el B2 d’anglés d’entre un 20% i un 25% dels llocs de treball, que s’ha reduït a un 10%. STEPV considera que s’ha d’incrementar la plantilla de professorat d’anglés per atendre el plurilingüisme i evitar que recaiga sobre la resta de professorat. Tot i que es manté la catalogació de places en anglés, aquesta s’ha reduït al mínim.
Igualment l’elecció de la especialitat per un lloc de treball s’ha reduït al màxim, limitant-se a un per a la major part dels centres. Aquesta elecció de perfils ja es produïa en el PAM i el sindicat considera que és millor tindre plantilles completes i estables que determinar llocs de catàleg que poden variar i comportar desplaçaments o supressions.
El Sindicat es mostra satisfet de la negociació i de la receptivitat per part de la Conselleria d’Educació a l’hora d’acceptar la majoria de les propostes sindicals.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR