STEPV se suma a la celebració del Dia Internacional de l´Educació

El Sindicat se suma a la campanya, impulsada per la Internacional de l’Educació: Per la Pública! Creem Escola

dimarts 23 gener 2024 12:31 h

L’Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar el 24 de gener el Dia Internacional de l’Educació, en celebració del paper que l’educació té en la pau i el desenvolupament. L’educació és un dret humà, un bé públic i una responsabilitat col·lectiva.

A més, aquest any, el Dia Internacional de l’Educació se celebrarà mentre el món assisteix a una onada de conflictes violents paral·lela a un augment alarmant de la discriminació, el racisme, la xenofòbia i la incitació a l’odi. Com assenyala la UNESCO, “l’impacte d’aquesta violència transcendeix qualsevol frontera basada en la geografia, el gènere, la raça, la religió, la política, fora de línia i en línia. Un compromís actiu amb la pau és hui més urgent que mai: L’educació és fonamental en aquest afany”.

Al Dia Internacional de l’Educació considerem que els sistemes d’educació pública de qualitat, gratuïts, completament finançats i dirigits per un cos docent fort, valorat i respectat són la manera més efectiva de garantir el dret a l’educació per a cada xiquet i xiqueta a tot arreu.

És per això que STEPV s’ha sumat a la campanya, impulsada per la Internacional de l’Educació: Per la Pública! Creem Escola. Ens unim en defensa de l’educació pública, pel futur que mereix el nostre alumnat, per les condicions laborals dignes i de pagament que el professorat mereix. A més, fem una crida a les autoritats educatives perquè es comprometen i actuen implementant les mesures necessàries per protegir i finançar l’educació pública.

En aquest enllaç podeu trobar declaracions i materials per al Dia Internacional de l’Educació: Uniu-vos al moviment global per l’educació pública!

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR