Llibertat d’expressió

STEPV se solidaritza amb els docents encausats injustament a Castella-La Manxa

STEPV exigeix l’absolució i manifesta públicament la seua solidaritat amb els companys docents encausats a Castella-La Manxa per participar en una protesta pacífica contra l’acomiadament de centenars de companys i companyes.

#LOS5DELBUERO

diumenge 27 novembre 2016 11:25 h

El 7 de setembre de 2011, amb el curs ja iniciat, unes simples instruccions de la Direcció General de Recursos Humans del recent nomenat govern de Cospedal, establia un nou horari per al professorat de Secundària, passant les hores lectives de 18 a 20. Es refeien les quotes de tots els instituts en qüestió de dos dies i, com a conseqüència, centenars d’interins i interines amb vacants i acabats de contractar tornaven a l’atur i altres tants canviaven de centre.

Un nou intent de criminalitzar les lluites socials i sindicals per fer-les callar

La indignació consegüent es va plasmar en una concentració espontània davant dels Serveis Perifèrics d’Educació de les cinc províncies de Castella La Manxa. A Guadalajara algú va proposar anar a protestar on estaven les autoritats: al Teatre Buero Vallejo on es llegia el pregó de festes. Uns 400/500 docents van interrompre el pregó en una protesta essencialment pacífica encara que sembla ser que al pis superior hi va haver alguna empenta amb la policia local. Però a l’alcaldia li va semblar molt malament la interrupció del pregó de festes, i en el Ple consegüent es va aprovar la identificació i càstig als que van interrompre el pregó. Van ser identificats quatre professors (tres del STE-CLM -dues funcionàries de carrera i un interí- i un de CCOO -de carrera-) i un activista social del 15M, que van ser identificats i processats.
Tot i que els policies presenten parts de lesions lleus, en les seues declaracions mai han acusat les persones identificades de produir-les. Tot i això, l’acusació particular, en representació de quatre dels vuit policies locals presents al Teatre Buero Vallejo i, afavorida per l’ajuntament del Partit Popular, demana 2 anys de presó per desordre públic, dos per resistència greu a la autoritat, 7.000€ de multa i indemnització als agents. El ministeri fiscal fins a la data, ha demanat reiteradament el sobreseïment del cas.
Després de més de cinc anys de dilatacions entre altres causes per l’enfrontament entre el Ministeri fiscal i el jutge instructor, la vista es va assenyalar per al 6 d’octubre donant l’avís amb només 3 setmanes d’antelació. El fet que l’advocada defensora tinguera un judici aquest mateix dia i gairebé a la mateixa hora a Madrid va fer que es retardara al 14 de febrer.
STEPV considera que aquest cas, com molts altres al llarg i ample de l’estat, s’emmarca en un intent de criminalitzar les lluites socials i sindicals per fer-les callar. Per això, el Sindicat fa una crida a la solidaritat i suport actiu als 5 de Buero que estan injustament encausats per lluitar pels drets del professorat de Castella la Manxa.

Plataforma por la Absolución de “Los 5 del Buero”


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR