STEPV reprén la campanya ‘Viure en valencià’

El jugador de pilota ‘Genovés II’ protagonitza el nou vídeo d’aquesta campanya que pretén fomentar l’ús de la nostra llengua

dimarts 28 setembre 2021 16:06 h

José Cabanes, ‘Genovés II’, és el protagonista del nou vídeo de la campanya ‘Viure en valencià’. El jugador de pilota reivindica l’ús del valencià, a partir de les seues vivències: a casa, als estudis, al trinquet, al treball…

 

És el cinqué audiovisual que ha publicat el Sindicat, després dels que van narrar les experiències vitals de l’estatunidenca afincada a Tàrbena Elizabeth Wade, l’editora de vídeos d’origen marroquí Chaymae Bouanani, la cantant Aitana Ferrer i l’actor de doblatge Francesc Fenollosa i Ten.

 


Altres materials de la campanya


STEPV va posar en marxa la campanya el curs passat. Juntament amb els vídeos, la campanya compta amb uns altres materials. L’Allioli especial ‘Viure en valencià’, una publicació monogràfica amb articles de personalitats com ara el sociòleg Avel·lí Flors, el tècnic lingüístic Alfons Esteve, l’acadèmica de la llengua Tudi Torró o l’escriptora Gemma Pasqual. També van participar institucions com Acció Cultural del País Valencià, Escola Valenciana, Castelló per la Llengua o el Tempir d’Elx, entre d’altres. El prestigiós artista gràfic Antoni Miró (recentment nomenat fill predilecte d’Alcoi) va il·lustrar aquest Allioli especial.

Un altre material destacat és el cartell de la campanya que ha elaborat el dissenyador Juan Ramon Ortiz a partir d’una il·lustració de la xiqueta Mar Àlamo Blanch. Un cartell amb què, de manera senzilla, s’han volgut transmetre valors positius cap a la llengua: estima, frescor, futur…

 

La campanya es prolongarà durant el primer trimestre del curs


Amb tots aquests materials l’STEPV pretén reivindicar polítiques efectives de foment de la llengua i animar les valencianes i els valencians perquè l’usem. El Sindicat tancarà la campanya el proper dia 4 de desembre coincidint amb la celebració del Dia dels Drets Lingüístics.

 

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR