Professorat interí

STEPV registra la convocatòria de vaga del professorat interí

La vaga es durà a terme els dies 24, 25 i 26 d’abril. El Sindicat insta a la Conselleria a signar un pacte d’estabilitat que garantisca la continuïtat en el treball del col·lectiu

Representants de STEPV després de registrar en Treball la convocatòria de vaga

dijous 12 abril 2018 11:47 h

Aquest matí representants de STEPV han registrar en la Conselleria de Treball la convocatòria de vaga de professorat interí prevista per als dies 24, 25 i 26 d’abril. El motiu de la convocatòria de vaga respon, d’una banda, a l’exigència a la Conselleria d’Educació de negociar un pacte d’estabilitat que realment garantisca la continuïtat en el treball del professorat interí que no supere les oposicions massives els pròxims anys. D’altra banda, també es continua reclamant al Ministeri d’Educació l’activació dels processos de consolidació recollits en Text Refós de l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic (Disposició Transitòria Quarta i article 61.6). Aquesta consolidació es realitzaria, per tant, mitjançant un concurs de mèrits per al professorat interí.

STEPV insta a la Conselleria d’Educació a signar un pacte que incorpore aquestes garanties de continuïtat en el treball

L’acord de març de 2017 signat entre CCOO, UGT i CSIF i el ministre Montoro ha permés la convocatòria d’oposicions massives per a consolidar plantilles, però no per a consolidar al professorat interí que ja hi està treballant. No hi ha cap mesura en l’acord que vaja en eixe sentit. La Conselleria d’Educació va anunciar en premsa el 21 de juliol de 2017 que convocaria 13.000 places entre 2018 i 2021. Més de la meitat d’aquestes places les està ocupant actualment professorat interí (la resta correspondrien a la previsió de jubilacions).
Aquest anunci ha generat, des de llavors, molta inquietud i intranquil·litat en el col·lectiu perquè no es garanteix que qui no supere el procés de concurs oposició puga continuar treballant. Això mateix està passant en totes les autonomies on s’estan convocant oposicions massives i el col·lectiu de professorat interí està començant a mobilitzar-se.
STEPV va exigir la negociació d’un pacte d’estabilitat per fer realitat aquesta garantia de continuïtat en el treball i, malgrat que la Conselleria va acceptar negociar-lo, la seua proposta no garanteix la continuïtat en el treball després de les oposicions massives.
Per això, STEPV insta a la Conselleria d’Educació a signar un pacte que incorpore aquestes garanties de continuïtat en el treball davant les oposicions massives, ja que el Conseller d’Educació, Vicent Marzà, afirma que el professorat interí que no supere les proves continuarà treballant. Igualment, reclamem la negociació de les plantilles per a recuperar els llocs de treball retallats pel govern anterior i reduir la càrrega lectiva a la situació anterior a 2012, com a mínim (23 hores en infantil i primària i 18h en secundària i resta de cossos).
La convocatòria de vaga apunta també al Ministeri d’Educació, ja que es continua exigint la negociació de l’accés diferenciat i l’activació de processos de consolidació per a reduir la taxa d’interinitat, sense que cap interí es veja afectat i garantint, alhora, l’accés al sistema de persones aspirants a la docència.
STEPV i la CPI (Coordinadora de Professorat Interí) animen el professorat interí a participar en les jornades de vaga i en les accions que es convocaran en breu per tal que la Conselleria atenga les reivindicacions i es garantisca la continuïtat en el treball després de les oposicions massives i per tal que el Ministeri d’Educació negocie la consolidació del col•lectiu.

Etiquetat com a

vaga professorat interí

Comentaris

Alejandro Vazquez Felipe

15 abril 2018 / 17:35 h

Hola compañer@s, sigo esperando una respuesta a los varios mensajes que he enviado en respuesta a noticias relacionadas,con sugerencias al respecto. Vuelvo a decir que convocar tres días de huelga sin que sean estratégicos sirve para que Conselleria se ahorre el sueldo de los que hagan la huelga y poco más. Yo haré huelga estos tres días solo si se informa con anterioridad de que en caso de no atender nuestras demandas, haremos huelga indefinida o bien los días de evaluación final, tal y como ha hecho en Andalucía el colectivo de interinos. Una huelga se hace para desestabilizar el sistema y de esa manera conseguir que te hagan caso. Lo contrario, con todos los respetos, es hacer el primo. Saludos cordiales.


STEPV

16 abril 2018 / 11:54 h

Hola Alejandro.
La decisió de convocar els tres dies de vaga les pren el col·lectiu en assemblea, a les quals també has estat convocat com a afiliat. En concret, aquesta vaga es va acabar de ratificar el passat 3 d’abril en l’acampada en la Conselleria d’Educació. El dia 26 farem una assemblea a Alacant per a valorar la vaga i prendre les decisions oportunes de com es continua la mobilització.
Pensem que és en aquests llocs on s’ha de plantejar el que proposes i no en comentaris a notícies, perquè STEPV respecta escrupulosament el que s’acorda en les assemblees convocades, a les quals pots participar i fer els comentaris que consideres.
Salut


Alejandro Vazquez Felipe

17 abril 2018 / 20:31 h

Hola compañer@ del STEPV, ya hice la propuesta en asamblea del STEPV y me gustaría saber si se trasladó a la asamblea de la CPI. Tengo una hija de 5 meses que no me permite ir a las asambleas.
Saludos cordiales.


STEPV

18 abril 2018 / 10:20 h

En l’assemblea del 3 d’abril es van votar diferents propostes: vaga d’un dia, de tres, de tres dies cada setmana i indefinida. El resultat és el que s’ha convocat.
Salut


Alejandro Vazquez Felipe

18 abril 2018 / 14:16 h

Gracias por informar.
Salud


Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR