STEPV rebutja la tria de perfils en les plantilles d’infantil i primària

També rebutja la catalogació de places amb el B2 d’anglés

dilluns 23 gener 2023 16:18 h

Com ja ha informat el Sindicat després de les dues meses sectorials sobre les plantilles d’infantil i primària, la Conselleria d’Educació no presenta cap modificació a la proposta inicial i, a més, tampoc no dona resposta a les peticions dels sindicats. STEPV ja va manifestar que aquesta proposta no satisfà les necessitats dels centres educatius però, a més, introdueix elements que repercutiran negativament en les condicions de treball del professorat.

Aquestes mesures incorporen, des del punt de vista del Sindicat, més inestabilitat a les plantilles

En termes generals, la proposta és insuficient en quant al nombre de professorat en relació al nombre d’unitats i limita la dotació als pressupostos disponibles el 2023, quan aquesta ordre hauria de ser molt més ambiciosa, donat que cal garantir que les plantilles tinguen una durada significativa en el temps. Un exemple clar és la negativa d’augmentar la dotació de professorat i personal de suport a l’etapa d’infantil que ha d’acompanyar l’aposta d’aquest govern en la universalització d’aquest ensenyament.

Altres aspectes que empitjoraran les condicions de treball del personal dels centres educatius, són:

      - La introducció de fins a tres places “de perfil”, segons les unitats del centre, les especialitats de les quals seran determinades per les direccions dels centres educatius. Açò suposarà l’augment de les supressions i desplaçaments perquè es podrà donar el cas que es torne a catalogar l’especialitat del lloc de treball periòdicament.

Aquesta mesura no comportarà que es trie directament el professorat que ha de cobrir eixes places, sinó el perfil del lloc de treball, i afecta tant el funcionariat de carrera com l’interí que estiga ocupant eixos llocs de treball.

      - També es regula la possibilitat de catalogar un 25% de places en infantil i un 20% en primària amb el B2 d’anglés. Aquestes xifres, suposen una sobrecatalogació desmesurada de les necessitats generades per l’aplicació del plurilingüisme. A més, mantenen un model plurilingüe que no es va negociar en el seu moment i el qual ja està en retrocés en altres territoris per haver-se demostrar que és ineficient.

Segons la llei 4/2018 de plurilingüisme, cal dedicar el 10% de l’horari curricular a la llengua estrangera i, en canvi, es cataloguen un de cada quatre llocs de treball amb el B2 d’anglés. En primària, el temps destinat als continguts curriculars en llengua estrangera, pot oscil·lar entre el 15% i el 25% de les hores lectives i en canvi es cataloguen en anglés fins a un 20% de les places. STEPV s’hi oposa a la catalogació dels llocs de treball amb el B2 d’anglés perquè considera que per a l’aplicació del plurilingüisme en infantil i primària cal reforçar primer la matèria de llengua estrangera, garantint la possibilitat de desdoblaments i reforços i augmentant la adotació d’especialistes d’aquesta especialitat.

Aquestes places, una vegada es publique l’ordre de plantilles, seran catalogades amb el B2 d’anglés en el concurs de trasllats.

Aquestes mesures incorporen, des del punt de vista del Sindicat, més inestabilitat a les plantilles, pel volum de mobilitat que pot introduir-se en el sistema. La proposta del Sindicat, en canvi, garanteix l’estabilitat en dotar els centres d’un mínim suficient de plantilla docent de catàleg per cobrir les necessitats de l’alumnat.

Cal recordar, a més, que la Conselleria va convocar la primera Mesa Sectorial de plantilles el 15 de desembre, entre el pont de desembre i Nadal, quan els claustres no podien pràcticament discutir la proposta. STEPV va forçar una segona Mesa Sectorial que va tindre lloc la setmana passada, en la qual la Conselleria no va donar resposta a les demandes sindicals, fet que va indignar el Sindicat i va tornar a demanar una nova Mesa per forçar una negociació real.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR