Professorat interí

STEPV qualifica de massacre les adjudicacions de professorat interí

La combinació de les oposicions massives, la repetició de centre i el requisit del B2 d’anglés deixa irreconeixible la borsa del cos de mestres

Manifestació a València durant la vaga del professorat interí el 24 d'abril

dimecres 01 agost 2018 13:31 h

Ahir es van publicar les adjudicacions de places per al professorat reingressat, provisional, en pràctiques i interí per al curs 2018/19. La Conselleria va haver de retirar les llistes perquè, novament i per quart any consecutiu, les adjudicacions en els conservatoris superiors de música contenien nombrosos errors.

El Sindicat no descarta mobilitzacions si el professorat afectat no obté una lloc de treball i veu restituït els seus drets

Així i tot, les adjudicacions en la resta de cossos, especialment el cos de mestres, ha sigut una autèntica massacre per al professorat interí. La combinació de les oposicions massives, l’opció de repetició de centre i el requisit del B2 d’anglés ha fet que moltíssima gent es quede sense vacant per al curs 2018/19.
La repetició de centre ha ocasionat el que STEPV ja venia avisant des que a la Conselleria se li va ocórrer aquesta idea: que es rebaremaren les borses i, fins i tot, que gent amb més dret per la seua posició en la borsa es quedara en l’atur, que és precisament el que ha passat. Recordem que només podien optar a repetir centre el professorat interí amb una vacant completa, no itinerant, de tria voluntària i que es mantinguera per al curs que ve. Molts docents funcionaris de carrera han ocupat places d’interins perquè són els primers en triar, fet que ha generat que qui no mantinga la plaça per al curs que ve no podia optar a places d’altres docents interins per darrere en les llistes, amb la qual cosa s’ha produït una rebaremació encoberta de les borses, que en alguns casos ha provocat la no adjudicació de plaça a gent amb més drets per la seua posició en la borsa.
STEPV va presentar un recurs el curs passat contra la repetició de centre que ha ampliat ara contra la resolució que regula les adjudicacions d’aquest mes de juliol en què s’ha mantingut aquesta mesura.
A més, la catalogació amb el requisit del B2 d’anglés en moltes places per aplicació del plurilingüisme ha fet que docents interins sense aquest requisit no puguen optar a eixes places. Es produeix la situació kafkiana que s’han catalogat places en anglés d’Audició i Llenguatge o de Pedagogia Terapèutica, docents que atenen alumnat amb problemes diversos que, evidentment, no són atesos en anglés. 
Quant a les oposicions, el Conseller Marzà havia afirmat diverses vegades en diferents mitjans de comunicació que el professorat interí del cos de mestres no es veuria afectat per l’oferta massiva de places (3000 aquest curs i 2500 previstes en 2021). Enllacem ací algunes d’aquestes declaracions:
“Marzà garantiza que todos los interinos tendrán plaza”


“Marzà tranquiliza a los profesores interinos: “Seguirán teniendo trabajo””

Doncs bé, la combinació d’aquests tres factors, oposicions massives, repetició de centre i requisit del B2 ha fet que centenars de docents interins no hagen obtingut plaça i, per tant, les declaracions del conseller Marzà no s’han materialitzat en la pràctica.
El resultat de tot plegat està generant una gran desconfiança, frustració i desesperació entre el personal afectat que s’ha vist enganyat i maltractat per la Conselleria d’Educació i pel seu màxim responsable, el conseller Marzà.
STEPV s’ha presentat aquest matí en la Conselleria d’Educació per a exigir solucions immediates per al col·lectiu afectat i ha iniciat una campanya de recursos contra les adjudicacions per la greu injustícia comesa contra el col·lectiu. El Sindicat no descarta mobilitzacions si el professorat afectat no obté una lloc de treball i veu restituït els seus drets.

Enllacem ací un estudi comparatiu de les adjudicacions respecte de 2017

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR